Start IkPas: 40 dagen zonder alcohol met Film en discussie in de Bibliotheek Wijchen

Older eventsNext events

 

IkPas Wijchen heeft dit jaar de kick-off met een discussieavond en de Film Roes.

Doe mee met IkPas en drink 40 dagen niet tijdens de vastentijd en kom naar de aftrap met de documentaire ‘Roes’. We kijken naar filmmaker Leo de Boer die een maand stopt met het drinken van alcohol. Samen met mensen die, net als hij, van gezelligheid en een drankje houden.

“Waarom drinken we alcohol terwijl we eigenlijk best weten dat het niet goed voor ons is?”

 Na afloop gaat journalist en radiomaker Corine van Dijk in gesprek met het publiek. Bovendien is er een panel met presentator Henk Mouwe (bekend van o.a NCRV en Omroep Max), die z’n alcoholgebruik een maand op pauze zette en wethouder Titus Burgers, die vorig jaar met ik pas meedeed. Adviseur preventie Irmgard Poelmans (IrisZorg) en wijkverpleegkundige Marjan Dikken (ZZG zorggroep) zijn aanwezig voor inhoudelijke vragen. Wat doet drank met je? Wat gebeurt er als je (tijdelijk) stopt? Waar en wanneer drinken we? En ben je minder gezellig zonder borrel?

IkPas 40 dagen zonder alcohol in Wijchen
Vanaf 26 februari zetten Nederlanders hun alcoholgebruik op pauze. Ook in Wijchen betekent dit dat veel mensen 40 dagen geen alcohol drinken. Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten maakt je bewust van je eigen alcoholgebruik. Ook leidt de actie ertoe dat deelnemers op langere termijn minder alcohol drinken.

Wat levert IkPas op?
In afgelopen jaren merkten deelnemers van IkPas positieve effecten van een maand niet drinken. Zo voelde meer dan de helft van de deelnemers zich fitter, sliep 40% beter, 20% viel af en 38% heeft geld bespaard. Ruim 65% van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt, 43.5% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken en 43.7% kan beter nee zeggen tegen alcohol.

Doe je ook mee met IkPas?
Meld je aan via IkPas Wijchen: Ik doe mee aan IkPas
Wijchenaren kunnen vanaf 19 februari een IkPas polsbandje ophalen in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen en in de bibliotheek, Campuslaan 6-8 in Wijchen.

Volg ook de Facebookpagina Ikpas Wijchen en deel het bericht dat je meedoet.