GEANNULEERD: Sinterklaasloop Atletiek Vereniging Wijchen

Older eventsNext events

 

Foto’s door Laura de Bruin.

Zaterdag 4 december organiseert AVW nu alweer voor de 16e keer de Sinterklaasloop. Deze loop is ontstaan uit de Pietentraining voor de pupillen. Een paar fanatieke ouders die altijd met hun kinderen mee liepen, hebben deze traditie opgepakt en uitgebouwd naar een heuse boscross voor iedereen. Dus ook voor niet-leden!

Het aantal deelnemers groeit elk jaar weer. Dit jaar hoopt de organisatie minimaal 250 deelnemers begroeten.
Start en finish zijn op de atletiekbaan op sportpark de Wijchert in Wijchen. Het parcours is op grotendeels onverhard terrein in het bos rondom de baan en de bosvijver.

  • Voor kinderen tot 9 jaar is er een loop over 1200 meter. Deze loop start om 9.30 uur.
  • Om 9.45 uur start de loop over 1775 meter. Dit is voor kinderen van 9 en 10 jaar.
  • Om 10.00 uur starten de jonge lopers van 11 t/m 14 jaar voor de afstand van 3500 meter.
  • Tenslotte staan om 10.30 uur de overige lopers vanaf 15 jaar en ouder aan de start. Deze lopers kunnen kiezen tussen de afstanden 3500, 5250 of 7000 meter.

Vooraf inschrijven is verplicht. Dit kan via de website: www.avwijchen.nl óf schriftelijk tot 1 uur voor de start van de betreffende afstand.

Uiteraard zijn de coronamaatregelen van toepassing. Dit betekent dat de kleed- en douchegelegenheid en de kantine in het clubgebouw van AV Wijchen alleen toegankelijk zijn na het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs en dat publiek geen toegang heeft tot de accommodatie van A.V.W. Aanmoedigen langs de route buiten de accommodatie kan natuurlijk wel.

Meer informatie vind je op de website www.avwijchen.nl.

De eerste jaren was de Sintloop een veredelde wintertraining voor eigen leden. Tegenwoordig is de Sintloop ook voor lopers van buiten de club. Vriendjes en vriendinnetjes van de pupillen en junioren mogen allemaal meedoen. Ook recreantlopers die hun conditie eens willen testen bij een laagdrempelige en oergezellige loop zijn van harte welkom. Hoe meer hoe liever!

Voor kinderen t/m 15 jaar is deelname GRATIS. Overigen betalen 4 euro.

Meer info op de website www.avwijchen.nl.
Foto’s door Laura de Bruin.