Sinterklaas-activiteiten op de Wijchense Molen

Older eventsNext events

 

Sinterklaas is bijna weer in ons land. Dus het is tijd om pepernoten en speculaas te bakken! Dit kan op zaterdag 23 november dan draait op de molen de speculaasmachine! Wie komt ons op de molen helpen?

Ambachtelijk speculaasjes bakken
Op zaterdag 23 november komt onze molenbakker Huub Peters tussen 11.00 uur en 16.00 uur speculaasjes bakken op de molen. Hiervoor gebruikt hij een oude rolpers en natuurlijk het meel van de molen. Kinderen kunnen de bakker helpen met de rolpers en het bakken van de speculaasjes. De eigen gebakken koekjes en pepernoten mogen natuurlijk mee naar huis.

Sint wedstrijd
De jonge kinderen kunnen natuurlijk een mooie sint tekening maken. De mooiste wordt beloond met een pak pannenkoekenmix. De grote kinderen en de ouders kunnen een gokje wagen, hoeveel pepernoten zitten er in de pot? Diegene die het er het dichtste bijzit wordt beloond met een heerlijk ‘thuis-bak-pakket’.

Kom naar de molen! Alle kinderen die het leuk vinden om speculaas koekjes te bakken zijn welkom. De toegang en de speculaasjes zijn gratis. Ouders zijn welkom om de kinderen te helpen. Daarnaast is de molen de gehele dag te bezoeken.

Zelf bakken?
Wilt u zelf speculaas of pepernoten bakken? De ingrediënten hiervoor zijn verkrijgbaar op de Wijchense Molen. Kijk op www.wijchensemolen.nl voor het ruime assortiment.