Maaswaal College gaat nat voor het goede doel

Older eventsNext events

 

Het Maaswaal College, locatie Oosterweg, start in de week van 27 mei de Wijchens Warmste Week. Aan het einde van een nieuw, maatschappelijk schoolproject trakteert de school leerlingen en inwoners van Wijchen en omgeving op een cultureel festival op dinsdag 28 mei van 16:00 uur tot 19:00 uur in de school op de locatie Oosterweg.

De Wijchens Warmste Week is de feestelijke afsluiting van een inzamelactie, die medio april is opgestart. Met doelen op het gebeid van milieu, mensenrechten, gezondheid en dieren komen de eerste-, tweede-, en derdejaars leerlingen in aanraking met diverse UNESCO-thema’s. Greenpeace, KWF, de Dierenbescherming, Casey troy Foundation, Amnesty en de Vincentius vereniging zijn betrokken bij dit maatschappelijke schoolproject. De gehele opbrengst van het project en het festival gaat naar deze doelen. Maandag 26 mei start de week met een dag vol gastlessen en praktische activiteiten. ’s Avonds is het Maaswaal Hotel, waarbij bijna 100 leerlingen de nacht doorbrengen op school. Na het festival op dinsdag is er woensdag 29 mei een Wicked Race, een Obstacle Run waar ze niet droog en ongeschonden vandaan komen. Daar trotseren zij zes obstakels, die ieder een goed doel representeren. Tijdens deze dag maakt de organisatie de eindstand van de inzamelactie bekend. Ook hier nodigen we zoveel mogelijk omstanders uit om de leerlingen aan te moedigen, de start is vanaf 11:00.

Op het festival verkopen de leerlingen zelfgemaakte sieraden en hapjes. Vanuit de keuzevakken van de derdejaars leerlingen is er een modeshow en de mogelijkheid tot een healthcheck. Aanleiding voor deze Wijchens warmste Week is de zeer succesvolle Serious Request actie van twee jaar geleden. Dit jaar  besloot de organisatie een andere invulling te geven aan de terugkerende UNESCO-week, waarin de leerlingen aan de slag gaan met thema’s zoals: armoede, het milieu, verschillende culturen en de samenleving.