Ridderweken op kasteel Hernen

Older eventsNext events

 

foto: Ridderweken kasteel Hernen T.Rothengatter

Kasteel Hernen staat in de herfstvakantie in het teken van ridders.
Deze bijzondere middeleeuwse plek, met al zijn verhalen en gebeurtenissen, zorgt nog altijd voor de sfeer van harnassen, zwaarden, jonkvrouwen en ridders.
Daarom is iedere openstelling dag in de herfstvakantie voor de kinderen, maar ook voor de (groot)ouders, binnen en buiten van alles te beleven!

Van page tot ridder.
Tijdens de rondgang met de ‘pratende’ lantaarn ontdek je hoe je vroeger een ridder werd en wat je allemaal moest doen.
Probeer de vragen te beantwoorden en de opdrachten goed uit te voeren.

In de grote ridderzaal kun je zien hoe het harnas in elkaar steekt, zelf voelen hoe zwaar een zwaard is en maak je tussen de harnassen een stoere foto!
De bekendste ridder van Hernen is Floris. Daarom kun je ook kijken naar korte fragmenten uit de tv-serie, die opgenomen zijn op dit kasteel.

Buiten op de binnenplaats kun je laten zien dat jij ook een ridder kunt zijn. Je kunt boogschieten, helpen met klusjes en meedoen met stoere uitdagingen vol kracht en lef!

“Kasteel Hernen is een burcht met unieke overdekte weergangen. Het middeleeuwse karakter is nu nog steeds goed zichtbaar.
Door op verschillende manieren met het onderwerp ‘ridders’ bezig te gaan zal het kasteel nog meer tot leven komen voor de bezoekers.”, aldus kasteelmanager Tatiana Klinkert. “En de kinderen mogen natuurlijk ook verkleed komen!”

Reserveren verplicht via www.glk.nl/hernen

  • Data:  zondag 11- woensdag 14 – donderdag 15 oktober – zaterdag 17 t/m zondag 25 okt. iedere dag. (ook de maandag)
  • Entree:  Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 en volwassenen € 9,50 – Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen/Museumkaart gratis
  • Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.
  • Info: hernen@glk.nl