Open rondleiding Museum Kasteel Wijchen

Older eventsNext events

 

In de maanden juli en augustus geven rondleiders van Museum Kasteel Wijchen elke zondag rondleidingen door Kasteel Wijchen. Vanaf 1 september is het kasteel niet meer toegankelijk wegens renovatiewerkzaamheden. Neem komende zomer dus nog gauw een kijkje met de rondleiders van het museum. De eerste rondleidingen zijn zondag 5 juli 2020.

Ondanks zijn keurige renaissance-uiterlijk heeft Kasteel Wijchen een lange en roerige geschiedenis achter de rug. Door de eeuwen heen is het decor geweest van strijd, verbannen liefde en koninklijk leven. De beroemdste bewoonster van Kasteel Wijchen is Emilia van Oranje Nassau. Deze dochter van Willem de Zwijger en zus van Stadhouder prins Maurits, werd, samen met haar man Emanuel van Portugal, in 1609 eigenaresse van het kasteel.

De rondleiders vertellen alles over de geschiedenis van het kasteel en over Emilia en andere bewoners. De rondleiding is inclusief een bezoek aan de kasteelkelders.
Uiteraard neemt het museum de coronamaatregelen in acht tijdens de rondleidingen.

Data
5-12-19-26 juli 2020
2-16-23-30 augustus 2020

Tijden
Elke zondag start er een rondleiding om 14.00 uur en om 15.00 uur.
Max. aantal deelnemers per rondleiding 10 personen. vol = vol

Prijs
De rondleiding is inbegrepen bij een museumticket.

Vooraf reserveren
Wegens de coronamaatregelen is vooraf reserveren verplicht. Boek naast een museumticket ook een reservering voor de rondleiding.

Voor informatie en prijzen zie de website www.museumwijchen.nl

Foto: Museum Kasteel Wijchen