Museum Kasteel Wijchen brengt tentoonstelling “Ode aan Maas & Waal”

Older eventsNext events

 

Foto: Museum Kasteel Wijchen

Vanaf 12 september 2020 is in Museum Kasteel Wijchen de tentoonstelling “Ode aan Maas & Waal” te zien, een lofzang aan (leven met) de rivieren.

Er zijn maar weinig plekken ter wereld waar het landschap zo divers is als in Nederland. Het gebied van Maas en Waal is prachtig. Niet voor niets wonen hier al eeuwenlang mensen. Vruchtbare kleigronden, hoge (en dus droge) oeverwallen, rivieren vol vis. Rivieren bieden bescherming tegen aanvallen van buitenaf en zijn tegelijk belangrijke verkeers- en handelsroutes.

De tentoonstelling ‘Ode aan Maas & Waal’ is een bijzondere lofzang op (leven met) de rivieren. Een prachtige verzameling schilderijen, foto’s, sculpturen, etsen en tekeningen afkomstig uit musea en privécollecties toont dit unieke landschap.

Je eigen omgeving beleven als een sprookje? Maak een wandeling door de natuur van Maas en Waal in een bijzondere belevingsruimte ingericht door Studio Maartse Hazen.

De tentoonstelling is te zien in het Koetshuis van Kasteel Wijchen en museumtuin De Tuun van 12 september 2020 tot en met 7 maart 2021.

Voor meer informatie www.museumwijchen.nl.