Voorjaarsvakantie in Museum Kasteel Wijchen

Older eventsNext events

 

Foto: Museum Kasteel Wijchen

Tijdens de carnavals-/voorjaarsvakantie van 22 februari t/m 1 maart 2020 is er in Museum Kasteel Wijchen op verschillende dagen iets te doen en te beleven. Zo kun je luisteren naar een bevrijdingsverhaal, deelnemen aan een workshop zandlopers maken of de spannende escape route “Het verloren verhaal van Gelderland” spelen.

Bevrijdingsverhaal
Een museumdocent vertelt de bevrijding van Wijchen gezien door de ogen van een negenjarige jongen. Hoe verbaasd is hij wanneer hij chocolade van een Amerikaanse soldaat krijgt? Wat betekent voor hem de thuiskomst van zijn vader die lang ondergedoken heeft gezeten? Hoe kijkt hij naar munitiekisten die langs de weg liggen? Luister en beleef hoe een jonge jongen 75 jaar geleden de bevrijding heeft ervaren.

Het bevrijdingsverhaal wordt verteld op  woensdag 26 februari 2020 om 14.00 uur en om 15.00 uur. Toegang op vertoon van een museumticket.

Workshop zandlopers maken
2020 is een schrikkeljaar. Maar wat betekent dit? We denken dat een jaar precies 365 dagen heeft, maar de aarde doet er net iets langer over om een rondje rond de zon te draaien. Om te zorgen dat de jaren blijven kloppen met de bewegingen van de zon is het schrikkeljaar bedacht. Maar hoe werd vroeger de tijd bepaald? Daarvoor werd een zandloper gebruikt.

In een workshop kunnen kinderen zelf een zandloper maken en zo tijd bepalen. De workshop wordt gegeven op vrijdag 28 februari 2020 doorlopend (inloop) van 13.00-17.00 uur. Deelname op vertoon van een museumticket.

Escape route
Voor gezinnen en families met kinderen vanaf 8 jaar kun je Museum Kasteel Wijchen de superleuke en spannende escape route “Het verloren verhaal van Gelderland” doen. De escape route is te spelen tijdens de openingstijden. Er dient vooraf gereserveerd te worden via de website van het museum. Prijs voor deelname € 10,00 per team van max. 5 personen + museumticket p.p.

Openingstijden tijdens voorjaarsvakantie
Wegens carnaval is Museum Kasteel Wijchen zondag 23 februari 2020 gesloten. Verder gelden de normale openingstijden.

Voor informatie Museum Wijchen