Vrij! Wijchen herdenkt ’40-’45 in Museum Kasteel Wijchen

Older eventsNext events

 

Vrij!

Wijchen herdenkt ’40-’45

“Vrij!” vertelt de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog gezien door Wijchense ogen. Met ooggetuigenverslagen, bijzondere objecten, foto’s en filmbeelden. Wijchen, een toevluchtsoord voor onderduikers en evacués. En onderduiken… het gebeurde zelfs in het Koetshuis van Kasteel Wijchen. Oorlogsherinneringen, persoonlijke en lokale verhalen over de bezetting en bevrijding.

“Vrij!” sluit aan bij de nationale herdenking en viering van 75 jaar bevrijding, vrede en vrijheid. Leer, beleef en ontdek de tijd die langzaam verschuift van ‘memory’ naar ‘history’.

De tentoonstelling is te zien in het Koetshuis van Kasteel Wijchen. Van september tot april 2020 staan de oorlogsverhalen centraal. Daarna de bevrijding en het leven in 75 jaar vrijheid.

“Vrij!” wordt op 11 september 2019 publiekelijk geopend.

In samenwerking met de gemeente Wijchen en de Bibliotheek Wijchen worden er verhalen verzameld die we op verschillende manieren gaan doorvertellen. In het museum geven deze persoonlijke verhalen van Wijchenaren samen met bijzondere objecten, foto’s, filmbeelden een regionale kijk op de oorlogstijd en de bevrijding. Jong en oud beleven, leren en ontdekken in de tentoonstelling.

Meer informatie vindt u op: www.museumwijchen.nl