Stilte, muziek en bezinning bij expositie ‘De kruisweg’

Older eventsNext events

 

In de Veertigdagentijd van 1 maart tot en met 12 april zal in ‘De Schakel’ de kruisweg van Gerard Ursem te zien zijn. Hij maakte een kruisweg van 14 staties naar aanleiding van het evangelie van Marcus. Een bijbelgetrouwe kruisweg noemt hij het zelf. Hij volgt het evangelie en in zijn kruisweg zijn geen personen te vinden die later in de traditie aan het lijdensverhaal zijn toegevoegd.

De kunstenaar heeft Jezus consequent niet afgebeeld. Op alle veertien staties is Jezus wit gebleven papier. Invulling laat hij aan de beschouwer over. Daarnaast staat ‘opengelaten wit’ bij Ursem voor kwetsbaarheid.

Op zaterdag 14 maart en 4 april is er van 14.00 – 16.00 uur gelegenheid om de kruisweg te bezichtigen. Hierbij is er ook gelegenheid om een stil moment voor uzelf te zoeken. Van 15.00 – 15.30 uur zal er een gezamenlijk moment van stilte, muziek en bezinning zijn.

  • Locatie: De Schakel, Pius XII straat 85, Wijchen
  • Ook is de expositie op afspraak te bezichtigen; verder zal Gerard Ursem op 5 maart (20.00 uur) een presentatie geven over zijn kruisweg.
  • Info:  Margreet van der Meij
  • t 024-6450563, margreetvandermeij@hetnet.nl