Micheline van Hautem & Erwin van Ligten bij Muziekkring Wijchen

Older eventsNext events

 

Foto: M.J. Eldring

Een muzikale samenwerking om uw vingers bij af te likken.

Programma ‘A la Carte’

Deel 1 van A la Carte, het voorgerecht, wordt voor u geserveerd door Micheline & Erwin met hun keuze uit het prachtige repertoire van Brel, Piaf & Trenet. Na de pauze wordt het hoofdgerecht opgediend waarin u, het publiek ter plekke, een keuze maakt uit een lijst met liederen geselecteerd uit CD’s van Micheline & Erwin o.a. ChocolatLa Musique en Crème de la Crème. (De repertoirelijsten liggen voorafgaand aan het concert bij de ingang).

Micheline & Erwin reisden de afgelopen jaren succesvol de wereld rond en werden buiten Nederland & België met open armen ontvangen in Frankrijk, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland.  Op het vermaarde Schotse Fringe Festival in Edinburgh scoorde Micheline gedurende meerdere edities hoge ogen en werd ze zelfs bekroond met de prestigieuze Herald Angel Award. 

A la Carte is het zevende avondvullende programma van deze betoverende chanteuse en haar fenomenale begeleider. Hun CD Crème de la Crème kreeg veel aandacht en positieve reacties van publiek en pers. Samen zingen ze niet alleen liedjes maar transformeren die tot eigenzinnige, uiterst persoonlijke versies.

(Na Songs of Jacques BrelChocolatNostalgiaLa Musique, Crème de la Crème, L’esprit de Jacques en Crème de la Crème Deluxe is ook A la Carte een niet te missen voltreffer.)

Uit de pers: Micheline Van Hautem schittert in haar versie van ‘Moenie weggaan nie/Ne me quitte pas’ en in het heerlijk theatrale ‘Amsterdam’. Als geen ander speelt ze met de stem en met de emotie en doet ze het publiek op indrukwekkende wijze muisstil worden. (Koen Huygebaert, Nekka vzw, 2014)

Micheline Van Hautem, Vlaamse deerne, trok 15 jaar geleden de wijde wereld in gewapend met haar stem, gitaar en laptop. Haar eerste stop was New York, een smeltkroes van inspirerende culturen. Om zich te onderscheiden tussen al het goeds en groots in de stad, zong ze vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf. Dit leidde tot uitverkochte concerten in de Florence Gould Hall in Manhattan.