Najaarsactiviteiten op kasteel Hernen

Older eventsNext events

 

foto: Hernen kidsweken Theater in de tuin Ton Rothengatter

In september en oktober is het goed toeven op kasteel Hernen. Naast de rondgang met de ‘pratende’ lantaarn en de spectaculaire presentatie over de verdwenen toren zijn er iedere openstelling-dag ook andere leuke activiteiten.
Elke woensdag is het ambachtendag, kan je op de donderdagen met een gids op stap voor een rondleiding buiten het kasteel en de zondagen zijn speciaal voor de kinderen met kasteelse klusjes.

De ambachtendag is iedere woensdag. Je komt dan verschillende ambachtslieden tegen die druk bezig zijn met bijvoorbeeld het vlechten van manden, borduren en schoonschrijven. Ook is de smid regelmatig het vuur aan het opstoken.

Op de donderdagen worden buitenrondleidingen verzorgd. Ontdek kasteel Hernen niet alleen van binnen maar ook van buiten. Over de buitenzijde van het kasteel, de binnenplaats en de heerlijkheid is van alles te vertellen. De gids neemt je daarom mee voor een wandeling van ongeveer 45 minuten rondom het kasteel.

Elke zondag kunnen de jonge gasten de handen uit de mouwen steken en een handje meehelpen met de kasteelse klusjes. Zo kan het zijn dat de touwslager je vraagt het touw uit de knoop te halen, de was gedaan moet worden gedaan, dat je de pijl en bogen moet testen.

  • Datum en tijden: op woensdag, donderdag en zondag van 13.00-17.00 uur in september en oktober.
  • Deelname activiteiten + Kasteelbezoek: Volwassen € 9,50 Kinderen € 5,00. Museumkaart -houders en Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis. Toeslag Deelname buitenrondleiding op donderdag € 3,00
  • Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.
  • Meer informatie: https://hernen.glk.nl