Expositie Frans Kerkhoff in Kunsthuis

Older eventsNext events

 

Frans Kerkhoff (beeldend kunstenaar sinds 1983) toont in het Kunsthuis aan de Kasteellaan (het oude gemeentehuis) zijn olieverfschilderijen en enkele beelden. 

Van beeld naar schilderij
Als beeldhouwer maakte Frans Kerkhoff voor buitententoonstellingen in parken grote houten installaties van gezaagde boomstammen, die waren opengewerkt zodat het licht door de stam zijn weg zocht.
Sinds 2005 maakt hij vooral olieverfschilderijen. Net zoals in zijn beelden schept hij lucht en ruimte in zijn schilderijen door er gaten in te maken. Soms plaatst hij achter het doek met gaten nog een schilderij: een dubbel-doek. Of hij spant schilderijen opnieuw in een kleiner formaat op en snijd de reststukken in.

Overzicht
Frans Kerkhoff ziet zichzelf als een onderzoeker in de schilderkunst, een beeldhouwer die schildert, met een scherp bewustzijn van het verleden. Zijn tentoonstelling in het Kunsthuis omvat zestig schilderijen en beelden vanaf 2010 en geeft een goed beeld van zijn oeuvre tot nu toe.

Waar en wanneer
De expositie is te zien in het Kunsthuis van 20 september t/m 29 september, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. Op zondag 29 september vanaf 15.30 uur is er een feestelijke finissage. Frans Kerkhoff is gedurende de tentoonstelling zelf aanwezig en vertelt graag over zijn werk.