Meer werk van de deelnemers aan MEERkunst in het Kunsthuis

Older eventsNext events

 

Met de kunstenaars die meedoen aan MEERkunst, de buitenexpositie op het Wijchense Meer die nog tot 27 september plaatsvindt (hier meer informatie), kunnen bezoekers de komende weken nader kennismaken tijdens de begeleidende expositie MEERkunstenaars in het Kunsthuis. Deze expositie in het Kunsthuis, samengesteld door Peter van den Heuvel, laat de bezoeker nader kennismaken met de makers van de dertien werken die deze zomer op het Wijchense Meer te zien zijn, rond het thema ‘Vrijheid’.

Voor wie de werken in het Meer gezien heeft, zal het niet als een verrassing komen dat de expositie in het Kunsthuis zeer gevarieerd is. De kunstenaars tonen ruimtelijk werk, tweedimensionaal werk en installaties die een beeld geven van hun drijfveren en fascinaties. Sommigen dragen werk bij dat een andere kijk geeft op ‘Vrijheid’. Er zijn miniaturen van werk in het water, die details tonen die op afstand onontdekt blijven, en er is materiaal dat laat zien hoe het werk tot stand is gekomen: ‘the making of…’. Ook zijn er video’s die de bezoeker een blik gunnen op wat de kunstenaars bezighoudt. Het geheel is een unieke expositie geworden die op velerlei manieren een licht werpt op de kunstenaars achter de werken van MEERkunst.

Waar en wanneer
De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen, van 25 juli t/m 9 augustus; op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis.

Deelnemende kunstenaars Kunstenaars: Imke Beek, Petry Claassen, vGtO, Remy M.J. Habets, Yvonne Halfens, Rosalinde van Ingen Schenau, Heleen Langkamp, Umberto Lemmens, Matthé van Oostrom, Gígja Reynisdóttir, Antoon Versteegde, Thea van Vliet, en de makers van het MaasWaal College: Naomi de Gooyert, Hanne Hendriks, Dominique School, Roos de Waal, met Suzanne Härle en Jos Verschaeren.