27e Hernense Stratenmarkt

Older eventsNext events

 

Damesdweilorkest De Kleine Blaas

De 27e Hernense Stratenmarkt wordt dit jaar gehouden op zondag 16 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Het is weer een heel vol programma geworden, want behalve de meer dan 300 kramen die u kunt bezoeken zijn er dit jaar 2 grote showbands: Bij het Kasteel Hernen is dit Mainstream Connection en voor het eerst bij het dorpshuis De Mijlpaal een showband genaamd Mixure Music. Op het pleintje in de Dorpsstraat kunt u een dansje wagen bij de band Catch! Natuurlijk zijn er bij alle bands ook terrassen te vinden waar u een drankje kan drinken en even uit kunt rusten.

Maar dat is nog niet alles: Als u langs de kramen loopt kunt u het straattheater Festina Lente tegenkomen dat elk jaar weer een andere voorstelling maakt voor de Stratenmarkt. Of misschien wordt u wel verrast door een optreden van het damesdweilorkest “de kleine  Blaas”.
Ook de kinderen zijn niet vergeten. Hebben ze altijd al willen weten wat de Scouting allemaal voor leuks doet, dan zijn er demonstraties van wat ze doen en u kunt allerlei informatie vragen bij de leiding van de Scouting. Daarna kan de jeugd zelf ook actief bezig zijn in de Mijlpaal waar een spannend lasergamecircuit is opgezet.
De kleinere kinderen kunnen bij Kasteel Hernen konijnen en cavia’s knuffelen en bij De Mijlpaal is ervoor hun een kleine kermis.

Zelfs het educatieve element voor volwassenen is niet vergeten: Heeft u zich altijd al afgevraagd of die 2 biertjes nu zo’n kwaad kunnen in het verkeer, kom het testen bij de simulatie in de Alcocart.

U ziet het is weer een vol programma geworden dat het zeker waard is om in uw agenda te zetten.
De toegangsprijs blijft laag en bedraagt € 3,00 per persoon. Kinderen onder de 12 kunnen gratis naar binnen en voor het parkeren hoeft niet betaald te worden.
Helaas is het niet mogelijk om te pinnen in Hernen en moet de toegang contant betaald worden. Wel kunt u pinnen in Bergharen en Wijchen.

Voor het volledige programma kunt u kijken op www. stratenmarkt.nl.  Zeker als het weer meewerkt wordt het ook dit jaar een fantastische dag. Komt allen!

Wij willen alle bewoners verzoeken geen auto’s te parkeren daar waar de kramen ’s morgens vroeg worden opgebouwd .

Indien u vroeg weg moet adviseren wij de auto ’s avonds op een van de parkeerplaatsen buiten het dorp te zetten .

Tot slot willen wij alle vrijwilligers die ook deze keer weer in grote getale toe hebben gezegd te helpen bij deze alvast bedanken voor hun hulp. Zonder hen kan de Hernense Stratenmarkt niet georganiseerd worden.

Damesdweilorkest De Kleine Blaas