De Hernense molen en Batenburgse molen openen hun deuren

Older eventsNext events

 

foto: Ton Rothengatter

Op zondag 2 juni 2019 wordt de jaarlijkse Open Maas en Waalse Molendag gehouden. Geldersch Landschap & Kasteelen doet ook mee met de Hernense en Batenburgse molen. De molens liggen op korte afstand van elkaar, een bezoek aan beide molens is dan ook goed te combineren.

Hernense molen
De Hernense molen is open van 10.00-16.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven door de molenaar en bij voldoende wind wordt het malen gedemonstreerd. Tevens worden er pannenkoeken gebakken en koffie, thee en limonade geschonken. Ook zijn er  fietsroutes langs de deelnemende molens verkrijgbaar.

De Hernense molen is een beltkorenmolen. De term “belt” komt van de aarden wal die als een soort berg of “belt” na het bouwen tegen de molen gestort is om bij de wieken te kunnen komen. Andere type molens hebben hiervoor een stelling rondom de molen (stellingmolen).

Entree: gratis. Adres: Molenhoek 3, 6616 AP Hernen.

Batenburgse molen
De Batenburgse molen is open van 11.00-16.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven door de molenaar. De Batenburgse molen is een gesloten standerdmolen. De onderbouw ervan is van steen (achtkantig) en de bovenbouw (kast en kap) van hout. Entree: gratis. Adres: Molendijk 13, 6634 KE Batenburg.

 foto: Ton Rothengatter