Jumbo Emilialoop

Older eventsNext events

 

Foto: v.l.n.r. Peter van Kuppeveld van Jumbo, Frank Cornelissen van Atletiek Vereniging Wijchen en Dirk Beverloo van Jumbo.

Wijchen: Een rondje waard!

Jumbo Van Kuppeveld hoofdsponsor van de Emilialoop: Jumbo Emilialoop op zaterdag 9 mei 2020

Vanaf 2020 verbindt Jumbo Van Kuppeveld haar naam aan de Emilialoop van Atletiek Vereniging Wijchen: Jumbo Emilialoop. En daar zijn we trots op als AV Wijchen. Het is een mooi samenwerkingsverband dat enerzijds gebaseerd is op de betrokkenheid van beide partijen bij de Wijchense gemeenschap, anderzijds op zaken die we allebei belangrijk vinden: een gezonde leefstijl, sportiviteit en gezelligheid.

Het blijft onze ambitie een gezellige kinderloop en professionele 5 en 10 kilometerloop te organiseren door het prachtige, historische centrum van Wijchen. Voor jong en oud en voor de beginnende en de geoefende loper. De komende drie jaar ligt onze focus door de samenwerking met Jumbo van Kuppeveld – naast gezelligheid en beweging – ook op een gezonde leefstijl.

Jumbo Van Kuppeveld, met vestigingen in Grave, Wijchen-Zuid en Wijchen-Centrum gaat, net als Atletiek Vereniging Wijchen, voor kwaliteit en professionaliteit. Door de samenwerking met Jumbo kunnen de organisatoren zich nog meer richten op o.a. kinderen in het basisonderwijs. “Met Samenwerkingsstichting Kans & Kleur, verantwoordelijk voor het verzorgen van het onderwijs op alle basisscholen in de gemeente Wijchen, zijn we in gesprek over meer mogelijkheden om zoveel mogelijk kinderen bewust te laten worden van een gezonde levensstijl, waar bewegen en gezonde voeding een belangrijk deel van uitmaken.”

De start en de finish van de Jumbo Emilialoop op 9 mei zijn in de Kasteellaan midden in het centrum van Wijchen, op een steenworp afstand van het kasteel en het standbeeld van de naamgeefster van deze wedstrijd: Emilia van Oranje-Nassau. Als loper, supporter en toeschouwer geniet je, op en langs het parcours en op een gezellig terras, van de wedstrijd en van opzwepende livemuziek.

Er is keuze uit diverse afstanden. Er zijn verschillende afstanden voor de jeugd: Voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar is er de 1 km en voor de jeugd van 10 tot en met 12 jaar is er de 2.5 km.

Nieuw dit jaar is de 500 m voor de allerkleinsten tot en met 6 jaar.
Tenslotte zijn er de 5 en 10 km voor deelnemers vanaf resp. 13 en 15 jaar.
Voor de laatste twee afstanden heeft de organisatie een geheel nieuw parcours uitgezet.
Onderdeel van de Jumbo Emilialoop is de bedrijvencompetitie over 5 km, die gelijktijdig met de 5 km van start gaat.

Je kunt je al inschrijven voor de Jumbo Emilialoop. De voorinschrijving sluit op donderdag 7 mei om 23:59 uur. Voor inschrijven en/of informatie zie: www.emilialoop.nl.