“Geef Frans met een kerstpakket de kans”!

Older eventsNext events

 

*2019 25 jarig jubileum

Jubileum wordt gevierd met op zaterdagavond “Wijchen zingt kerst” op de Markt en op zondag met een jubileum sponsorbrunch en een kerstoptreden van Wendy van Cuyk met haar band in de kiosk op de markt.

Motto  blijft ook dit jaar: “Goddelijke drankjes en Hemelse gerechten voor het goede doel”

 • Dit jaar geen ijsbaan, dus u vindt ons op de markt
 • “De Wijchense Wensboom” eveneens weer te vinden op de markt
 • Activiteiten, ook dit jaar weer in nauwe samenwerking met de organisatie van het `Kerst Sprookjesfestijn`
 • Dit jaar 2 actiedagen:
  Zaterdag  21 december tijdens het Kerstsprookjes festijn
  Zondag     22 december tijdens opening winkels.
 • Wegens succes geprolongeerd: de gebakken champignons en de wokkelaardappel. Dit naast de inmiddels vermaarde overheerlijke Riefkuukskes
 • Voor ieder gebracht pakket en / of tegenwaarde van € 25,- ontvangt u een lot, waarmee u kans maakt op de door Oosterbaan-living beschikbaar gestelde meubelcheque van € 500.-
 • Al 25 jaar kunnen de ondernemers van Wijchen Centrum “voor  €15,- de boom in”.

Dit jaar met diverse optredens in de kiosk op de markt.

De actie

Dit jaar gaan de “Kerstengelen” voor de 25e keer aan de slag om kerstpakketten in te zamelen, zodat Bert Oosterveer, opvolger van Frans Verheijen, deze kan verspreiden onder die Wijchenaren, die een dergelijk pakket echt kunnen gebruiken. Het is en blijft een actie van Wijchenaren voor Wijchenaren. Afkomst, geloof of kleur zijn geen criteria bij de verspreiding.

Dit jaar naar alle waarschijnlijkheid een digitaal pakket middels “creditcards” van een lokale supermarkt. Fysieke pakketten die tijdens de actie worden aangereikt worden via de voedselbank verspreid onder haar cliënten. De gulle gevers komen voornamelijk uit Wijchen. Voor ons, als organisatie, plaatselijk beter bekend als de “Kerstengelen”, een enorme stimulans, om deze actie ook dit jaar weer voort te zetten.

Waar en wanneer?

Dit jaar kunnen de pakketten worden ingeleverd op zaterdag 21 december a.s. vanaf 13.00 uur en ook tijdens het Kerstsprookjes festijn, dat die avond tot 22.00 uur zal worden georganiseerd. Daarnaast, zondag 22 december a.s. van 13.00 tot 17.00 uur. Dit jaar is er geen op de markt, dus vindt u ons als vanouds op het volledig in kerstsferen ingerichte marktplein. Tijdens onze actiedagen verzorgt “Wijchen Is” de zevende  (nog steeds groeiende) editie van het “Kerstsprookjes festijn” in het centrum van Wijchen

 “Goddelijke drankjes en Hemelse gerechten voor het goede doel”

Vanuit onze tenten verkopen we allerlei winterse lekkernijen, zoals onze overbekende Riefkuukskes, erwtensoep,  glühwein en andere (hart-)verwarmende drankjes. Wegens succes geprolongeerd:  de in kruidenboter gebakken champignons en de wokkelaardappel met diverse sausjes zijn ook dit jaar weer verkrijgbaar. Speciaal voor het jonge publiek hebben we heerlijke warme chocolademelk en popcorn.  Zo worden onze tenten, op die dagen, weer het gezellige trefpunt van gulle gevers en consumenten van onze overheerlijke versnaperingen.

“De Wijchense Wensboom” 

Ook “Wijchense Wensboom” vindt u op zijn vertrouwde plekje op de markt. Naar voorbeeld c.q. navolging van de “Joris Wensboom in den Bosch” biedt deze ontmoetingsplaats voor een ieder, die wil,  de mogelijkheid om familielid, vriend of bekende eens in het licht willen zetten.Ook keken wij met een schuin oog naar Johnny’s Wensboom, welke meer gericht is op wensen van kinderen.
Wij nodigen iedereen, groot of klein, oud of jong graag uit, om een (geplastificeerde) foto, ’n knuffel, een lichtje, of een ander tastbaar eerbewijs in de grote kerstboom te hangen voor iemand, die dat volgens jou verdient / waard is. Dit kan zijn een overledene, die dichtbij je stond, een geliefde, in feite iedereen, die voor jou bijzonder is of was. En in het bijzonder voor kinderen zijn ook wensen van materiële aard welkom in de boom.  Mooi zou zijn, als we één of enkele van deze bijzondere wensen ook dit jaar weer in vervulling kunnen laten gaan. Om een en ander waardig en ordelijk te laten verlopen zullen diegene, die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, worden opgevangen door onze gastvrouwen.

Verloting

Voor elk ingeleverd kerstpakket, of een gelijkwaardig geldbedrag, krijgt de gever een lot en dingt mee naar een meubelcheque van € 500,- Deze cheque wordt beschikbaar gesteld door Oosterbaan Living, Graafseweg 777, Wijchen. De trekking zal plaatsvinden, onder toeziend oog van een Notaris van Beek, zondag 22 december 2019 om ca. 16.30 uur in onze tent.

Wie doen er mee aan deze actie?

 • Zoals gezegd, zal Bert Oosterveer als gastheer, uw gave graag in ontvangst nemen.
 • Oosterbaan Living, de schenker van de meubelcheque ad. € 500,-
 • Geert Sanders (Sterrebosch), verzorgt ook dit jaar weer de erwtensoep en de warme chocolademelk.
 • Slagerij Sanders schenkt ons ook dit jaar weer allerlei ingrediënten voor onze gerechten.
 • Café Anneke staat borg voor de drankjes. Al onze andere trouwe sponsors, groot en klein, in geld, goederen en/of diensten.
 • Met de standbemanning, voor een groot deel bestaande uit  leden van de KOG (de enige echte Wijchense sociëteit) en aandeelhouders van Café Anneke, wordt het dus een echt Wijchens treffen voor jong en oud.
 • U, die dit bericht leest. Want iedereen is op 21 en 22 december a.s. van harte welkom in onze tenten op de markt. Met, maar ook zonder, pakket.

Dit alles met als doel: kerstpakketten en / of geld in te zamelen voor die Wijchenaren, die in de decembermaand een mooi gevuld kerstpakket goed kunnen gebruiken.