Euregio-kwintet met kamermuziekmeesterwerken in de Protestantse kerk van Bergharen

Older eventsNext events

 

Op het programma staan 2 meesterwerken uit de kamermuziek: het Amerikaanse strijkkwartet van Antonin Dvorák en het kwintet voor piano en strijkkwartet van Johannes Brahms. Laten we hopen dat op 16 januari de coronamaatregelen versoepeld zijn en dit concert door kan gaan!

Het concert aan de Veldsestraat 60 in Bergharen begint om 15.00 uur. Toegang is € 10,00 (aan de zaal betalen, alléén contant! Reserveren is aan te bevelen vanwege de beperking in het aantal zitplaatsen. Dat kan bij Kees Joosse: kees_joosse@outlook.com.
Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen boven de 12 jaar.

Het Amerikaanse kwartet van Dvorák is het meeste gespeelde kamermuziekwerk van Dvorák. Het is ontstaan in dezelfde tijd als zijn beroemde 9e symfonie ‘Uit de nieuwe wereld’. In zijn melodieën klinken elementen van gospels en Boheemse volksliederen door.
Het strijkkwintet van Brahms wordt gerekend tot het allerbeste wat hij gecomponeerd heeft binnen de kamermuziek.

De leden van het Euregio pianokwintet zijn van internationale afkomst. Violiste Susanne Broekhuijsen studeerde onder meer bij de Russische violist Ilja Grubert. Haar vader Jan Broekhuijsen is zowel pianist als muziektherapeut. De in Canada opgeleide Joan Dillon werkte 42 jaar in het Orkest van het Oosten. Cellist Benno Rickert studeerde in Keulen en is plaatsvervangend directeur van de muziekschool in Borken. Altvioliste Miriam van Dixhoorn heeft haar baan in het Rotterdams Philharmonisch Orkest ingeruild voor haar lespraktijk “Toermalijn” in Winterswijk. Deze musici hebben elkaar gevonden omdat ze allemaal aan deze of aan de andere kant van de grens wonen en een gezamenlijke passie voor de kamermuziek delen. In hun beroepspraktijk hebben zij allen  grote ervaring  met optredens in diverse kamermuziekformaties en orkesten in binnen- en buitenland.

De concertorganisatie heeft ambitieuze plannen voor 2022 waarbij de volgende concerten al zijn gepland:

  • 13 februari: vrouwenkoor Female Touch mmv. Gerie Daanen accordeon, mis Josef Rheinberger
  • 27 maart: Gerben Budding (orgel) en Nanette Mans (sopraan), aria’s uit Bachs Mattheus Passion en het Stabat Mater van Pergolesi
  • Jetze Dubbelman, het uitgestelde concert van december jl., datum volgt nog.