Kindercollege – Een beeldbreker van VHTO

Older eventsNext events

 

Als laatste kindercollege komt Dr. Alma Tostman (infectiedetective)

Vrijdag 15 oktober 2021, van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Wijchen. Kosten: Gratis
Aanmelden is fijn, maar niet verplicht (als je je aanmeldt, dan ben je wel verzekerd van een plekje, vol = vol).

Worden wat je wil

Worden wat je wil, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want je kunt zoveel worden. In de Kinderboekenweek kun je kennismaken met interessante mensen. Zeven mensen met niet-alledaagse beroepen komen in de bibliotheek op bezoek. Ze worden geïnterviewd door een van onze Talentariërs (meedenkkinderen). Die hebben zoveel mogelijk vragen bedacht, zodat jij precies weet wat je moet doen om…bijvoorbeeld dronepiloot te worden, of in een rockband te spelen en op televisie te komen. Of hoe je scholieren aan het staken krijgt voor het klimaat. En wie verzint het nou om vrijwillig in een wolk bijen te gaan rondlopen?

Maar misschien heb je zelf ook nog een heel prangende, belangrijke vraag. Die mag je natuurlijk ook stellen. En de geïnterviewden laten natuurlijk ook zien waarmee ze werken: de dronepiloot met een drone, de klimaatactivist met een spandoek, de gitarist met zijn…gitaar. Je hoort en ziet het allemaal tijdens de Kinder College Tour in de bibliotheek.

Elk college begint om 15:00 uur en duurt ongeveer een uur. Wil je ook iemand interviewen? Neem dan contact op met Marieke Kokshoorn of Martin Bergsma van de bibliotheek.

Aanmelden is fijn, maar niet verplicht (als je je aanmeldt, dan ben je wel verzekerd van een plekje, vol = vol).