Help De Blije Dries tijdens World Cleanup Day 2019!

Older eventsNext events

 

Op zaterdag 21 september is het zover: World Cleanup Day. Tijdens de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. En Wijchen doet, onder leiding van speeltuin De Blije Dries, natuurlijk mee!

Daarnaast is ook het krijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan een belangrijk doel. Voorzitter Peter Cornelissen: “De Blije Dries is al jaren de mooiste en leukste speeltuin van Wijchen, jaarlijks trekken we hier ongeveer 60.000 bezoekers. Graag doen we dan ook iets terug voor en met Wijchenaren, door ook van Wijchen zelf het mooiste en vooral schoonste dorp te maken.”

Samen maken we het verschil
Op World Cleanup Day 2018 hebben 18 miljoen vrijwilligers in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii naar schatting 88 miljoen kilo uit het milieu gehaald. Een ongekend succes. Alleen al in Indonesië deden zo’n 7 miljoen mensen mee. De (plastic) vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda. En dat is helaas nodig: de plastic productie neemt nog jaar op jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in rivieren en zeeën.

Cornelissen: “Daarom  roepen we heel Wijchen op om samen met ons de handen uit de mouwen te steken. Samen kunnen we namelijk écht iets doen aan de plasticsoep.”

Schrijf je nu in
Ga naar www.blijedries.nl/schoonmaak, zoek naar Wijchen en daar heb je de mogelijkheid om jezelf aan te melden. Cornelissen: “Uiteraard belonen we dat, want ieder gezin dat mee doet krijgt sowieso een vrijkaartje voor De Blije Dries om op een later en schoner moment nog eens lekker in onze speeltuin te kunnen genieten. We hebben daarnaast een mooie prijs voor diegene die het meeste afval verzamelt. Inmiddels hebben we al een aantal aanmeldingen mogen ontvangen, maar we gaan er vanuit dat we toch wel minimaal honderd mensen mogen ontvangen.”

Het evenement start om 13.00 uur aan het St. Jorispad 41, de locatie van De Blije Dries. Rond 16.00 uur wordt er weer verzameld bij De Blije Dries en is er de mogelijkheid om gezellig na te praten.