Spruijt & Opperman bij ‘t Mozaïek

Older eventsNext events

 

Seizoen 2021/22 toeren Carlie Spruijt en Eva Opperman weer langs de Nederlandse theaters met hun muzikale cabaretvoorstelling ‘Heimweeën’. Na hun voorstelling ‘Zij en Ik’ waarin ze als jonge twintigers hun ongezouten mening deelden, nemen ze in deze voorstelling hun publiek mee in een zoektocht naar houvast. Want hoe ouder de dames worden, hoe meer ze erachter komen hoeveel ze nog níet weten.

‘Nog 3 nachtjes slapen tot je verjaardag.’ Hoe magisch was dát moment? Toeleven naar een dagje dierentuin of de grote vakantie. Niet bezig zijn met alle rompslomp die komt kijken bij zoiets organiseren, maar alleen de nachtjes aftellen.
Op welk punt in ons leven zijn we dat kwijt geraakt? Wanneer heeft ons gezonde verstand die fantasievan de troon gestoten? Vanaf welke leeftijd wordt spelen kinderachtig? Hoe ouder en wijzer we worden, hoe meer de regie in handen komt van de saaie, serieuze, volwassen ik. En van de saaie, serieuze, volwassen maatschappij. Wat is er mis met af en toe een potje ‘Ik ga op reis en ik neem mee’?

In absurde sketches, prachtige liedjes en gevatte monologen gaan Spruijt en Opperman op zoek naar het kind in zichzelf. Én naar het innerlijke kind van hun publiek. De twintigers bezingen hun heimwee naar de tijd dat de verwondering nog de touwtjes in handen had en ze snakken naar een beetje kinderlijke magie.

Over Spruijt & OppermanCarlie Spruijt en Eva Opperman leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Dutch Academy of Performing Arts, waar hun afstudeerproject uit de hand liep tot het ontstaan van het duo Spruijt & Opperman. Van 2016 t/m 2019 speelden ze hun debuutprogramma ‘Zij en ik’ en brachten ze een gelijknamig album uit. ‘Heimweeën’ is de tweede voorstelling van het duo.

Alle gegevens van deze voorstelling op een rijtje:

  • Datum: Vrijdag 22 oktober
  • Tijd: 20:15 uur
  • Locatie: Theaterzaal
  • Artiesten: Carlie Spruijt en Eva Opperman
  • Voorstelling: Heimweeën
  • Genre: Cabaret
  • Prijs: € 18,50