Groot Kleindierenspektakel in Olympic Wijchen

Older eventsNext events

 

In het weekend van 13 t/m 15 december wordt Olympic sport- en evenementencentrum omgetoverd tot een groot Kleindierenspektakel.

Dan wordt n.l. De Gelderlandshow  gehouden, de op 1 na grootste kleindierententoonstelling van Nederland. Er zullen die dagen bijna 4000 kleindieren te bewonderen zijn in alle soorten. De sierduiven spannen de kroon” die zijn het grootst vertegenwoordigd; dat komt ook omdat de Nederlandse bond van sierduivenfokkers hier hun jaarlijkse kampioenschappen  houden. 100 verschillende rassen sierduiven in diverse kleuren zitten voor u te pronken in de kooien.
Heel bijzonder dit jaar zijn de Arabische trommelduiven, De Europese speciaalclub van dit jas brengt hier haar Europese kampioenschap onder. Ruim 600 zijn er, het grootste aantal uit Duitsland. Het zal wel een geluid geven, als ze allemaal gaan trommelen.

Naast de duiven zijn er natuurlijk ook vele andere dieren, zoals de konijnen, vooral veel dwerghangoren, die hier ook hun clubkampioenschap houden. Cavia’s zijn er in diverse haarstructuren.

Pluimvee is in grote aantallen aanwezig. Grote hoenders, dwerghoenders in bijna al de rassen die hier in Nederland erkend zijn.
Een prachtige collectie watervogels is er natuurlijk te bewonderen en ook de kleine siervogels zijn ruim aanwezig. Dat zijn o.a. Chinese dwergkwartel, Japanse kwartel en de Europese patrijs. Verder is er een mooie collectie lachduiven te bewonderen.

Vrijdag 13 december om 8 uur ’s morgens beginnen 50 keurmeesters uit Nederland en Duitsland al deze dieren van een beoordeling te voorzien, die zal ook op de kooi komen hangen zodat u kunt zien hoeveel punten ze gehaald hebben, en ze zullen de diverse winnaars aanwijzen in de groepen.
’s Avonds om 19.00 uur gaat de zaal open voor het publiek, tot 22.00 uur

Zaterdag 14 december gaat de tentoonstelling open om 10.00 tot 18.00 uur. Om 10.30 uur zal de tentoonstelling officieel worden geopend door de erevoorzitter van de Gelderlandshow Henk Huisman en zullen de kampioenen worden gehuldigd

Zondag 15 december gaat hij de show om 10.00 uur open tot 16.00 uur, waarna de 500 inzenders de dieren weer komen halen. Maar eerst is er een extra kleine-knagerkeuring: ruim 60 kleurmuizen, dwerghamster en tamme ratten zullen dan gekeurd worden. Dat begint zondag om 10 uur.

Het is beslist de moeite waard om een kijkje te komen nemen op dit kleindierenspektakel!