Eindelijk 3 punten voor VV Alverna

7 november 2016
Na 7 gelijke spelen wist Alverna gisteren op overtuigende wijze te winnen van Hollandia. Spits Ruben Rip was in vorm en werd man van de wedstrijd met 2 fraaie doelpunten.

De ploeg uit Hoorn begon beter aan de wedstrijd als de thuisploeg maar kon niet gevaarlijk worden en na 10 minuten werd Alverna de bovenliggende partij. Ruben Rip was met zijn snelheid een ware plaag voor de achterhoede van Hollandia, in de eerste helft werd echter niet gescoord.
Na 10 minuten in de 2e helft kreeg Rip een steekbal van Lennart van Peppel, hij was de verdediging te snel af en scoorde fraai in de onderhoek. Hollandia was van slag en kwam er mede door het sterke middenveld van Alverna niet meer aan te pas.
Cas van de Wal scoorde na een half uur met een fraaie boogbal in de kruising de 2-0. Alverna kreeg nog kansen via Fred Mendez en Lennart van Peppel maar het was uit-eindelijk Rip die de 3-0 scoorde. Zondag komt Jos Watergraafsmeer naar het Bospad.

Het jonge team van trainer Jan Pruijn is binnen en buiten het veld een eenheid en krijgt steeds meer vorm. Handhaving in de hoofdklasse is dit seizoen het doel om vervolgens door te bouwen naar een stabiele factor in de hoofdklasse.

Alverna 2 speelde gister 0 - 0 tegen middenmoter Voorwaarts 2 uit Twello en is geen koploper meer in de reserve 1e klasse.

Zondag 12:00 uur komt PAX 2 naar het Bospad.