School

Gepubliceerd op 8 januari 2019

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, een nieuwe opleiding: Maaswaal NeXT

  Maaswaal NeXT is met ingang van augustus 2019 de nieuwe driejarige onderbouwopleiding voor leerlingen met een mavo/havo-advies. Het is een onderwijskundig innovatieve, theoretische opleiding met veel aandacht voor Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) en kennismaking met de beroepspraktijk.

Opleiding

Op de locatie Veenseweg volgt de leerling de driejarige brugklas op zijn of haar eigen niveau, of dat nu mavo is of havo. Uniek in Wijchen en omgeving. begeleiding en , die in nauw contact en overleg blijven met de ouders. De leerling ontdekt zo zijn of haar mogelijkheden, talenten en valkuilen voor alle facetten van het leren. Na de driejarige brugklas zijn er verschillende diplomeringsmogelijkheden:

a) havo – leerjaar 4 en 5;
b) havo – leerjaar 4 en 5 met een 8e examenvak op mavo-niveau;
c) mavo – leerjaar 4 met één of enkele vakken op havo-examenniveau;
d) mavo – leerjaar 4.

Onderwijsprogramma

  • De lesstof wordt op twee niveaus aangeboden
  • De leerstof van de vakken wordt zowel op mavo- als havo-niveau aan de leerlingen aangeboden.
  • Het volgen van het lesprogramma vindt plaats aan de hand van goed begeleid maatwerk.
  • De leerling gaat voor het hoogst haalbare niveau per vak. Dat betekent dat er ook flexibel tussentijdse niveau-aanpassingen per vak kunnen plaatsvinden. Erg belangrijk is dat zo niet het slechtste vak van een leerling het niveau voor alle vakken bepaalt. Het is dus mogelijk voor vakken waar een leerling goed in is op een hoger niveau lessen te volgen.
  • Het verwerken van de leerstof en het bereiken van de leerdoelen is jaarlaag doorbrekend. Hiermee wordt bedoeld dat de leerlingen ook leerstof kunnen verwerken die hoort bij een ander leerjaar.
  • Een deel van het programma staat vast in het rooster en ander deel wordt – afhankelijk van de mate waarin de leerling dat kan – door de leerling in toenemende mate zelf ingevuld.
  • De leerling leert gaandeweg te werken en denken in wat voor hem basisvakken, groeivakken en excellente vakken zijn. Uiteraard met de juiste begeleiding

Locatie
Het onderwijs wordt aangeboden op de locatie Veenseweg. Het afgebakend volgen van (nieuwe) programmaonderdelen op de locatie Oosterweg is gezien de aanwezige expertise en up to date praktijkfaciliteiten een voor de hand liggende optie.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners