Coronavirus

Gepubliceerd op 23 maart 2021

Coronapersconferentie: voorlopig geen versoepelingen, alleen avondklok volgende week naar 22.00 uur

We werden niet vrolijk van de persconferentie die premier Rutte en minister De Jonge op dinsdag 23 maart hielden. Gezien de nog steeds zorgwekkende besmettingen en ziekenhuisopnamen komen er voorlopig geen versoepelingen van de coronamaatregelen. “De derde golf raakt ons alsnog.” En: “In alle modellen zitten onzekerheden, en dat betekent dat het mee kan vallen, maar dat het ook tegen kan vallen”, waarschuwde Rutte.
De huidige maatregelen worden in principe dan ook drie weken verlengd, tot 12 april.
Ook het huidige reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei. “Dus blijft gelden: reis niet naar het buitenland.”
Het enige lichtpuntje: de avondklok wordt volgende week verlaat van 21.00 naar 22.00 uur tot 04.30 uur ‘s ochtends, dit om ‘mee te bewegen’ met de zomertijd die a.s. weekend wordt ingesteld.
Vanaf 26 april wordt ernaar gestreefd dat het hoger onderwijs een dag per week, gecombineerd met sneltesten, open kan zijn.

Rutte probeerde ons ook enigszins gerust te stellen: “De mooiste tijden breken aan als straks, op weg naar de zomer, velen zijn gevaccineerd. Dan kan ook echt weer meer.”
Hugo de Jonge schetste voor ons dat vaccinatietraject: “Half april moeten de meeste mensen met een hoog medisch risico en tachtigplussers hun eerste prik hebben gehad.” En: “Begin mei hebben we vijf miljoen prikken gezet, dan heeft iedereen boven de zeventig jaar een vaccin gekregen. Halverwege mei hebben zestigplussers een prik gehad, en halverwege juni ook vijftigplussers.” Veertigers en dertigers komen óók in juni aan de beurt, twintigers volgen dan vlak voor de zomervakantie, eind juni of begin juli. De Jonge: “Begin juli kan iedereen die dat wil een eerste prik hebben gekregen.”

Tags: , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners