Coronavirus

Gepubliceerd op 13 augustus 2021

Coronapersconferentie: versoepelingen in het mbo en hoger onderwijs, horeca houdt beperkingen

Het demissionaire Kabinet Rutte III meldde dat de stijgende vaccinatiegraad en de snel gekeerde vierde golf geen garantie zijn voor weinig besmettingen in de herfst en winter. Toch neemt Rutte coronaversoepelingen waarbij voorrang wordt gegeven aan de studenten van het mbo en het hoger onderwijs, waaronder hbo en de universiteiten: vanaf maandag 30 augustus wordt daar de 1,5 meter losgelaten (met een maximum per ruimte/collegezaal van 75 studenten).

De Wijchense horeca moet helaas nog wachten tot volledige openstelling. Er blijft namelijk een vaste zitplaats verplicht. Om middernacht moeten restaurants en cafés nog steeds hun deuren sluiten. Entertainment en grote schermen blijven verboden. Ook voor theaters, bioscopen en concertzalen blijven de regels in ieder geval tot 20 september zoals ze nu zijn. Ook de strenge maatregelen voor evenementen worden verlengd.

Vervolgens wordt een hoopgevend perspectief geschetst: “Maandag 20 september hopen we de 1,5 meter in de hele samenleving te kunnen laten varen en de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en het thuiswerkadvies zullen mogelijk dan vervallen (nachtclubs en discotheken blijven dan nog wel gesloten). Daarover vragen we half september nog een advies van het OMT. Dan nemen we dat besluit op vrijdag 17 september.”
Vanaf 1 november zouden alle overige maatregelen geschrapt kúnnen worden.

Tags: , , , , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners