Goed doel

Gepubliceerd op 21 april 2021

Casey Troy Foundation uit Wijchen ontvangt 2300 euro van Books4Life Nijmegen

Books4Life Nijmegen, de sympathieke goededoelenwinkel op de Annastraat 72 in Nijmegen, heeft op 17 april de jaaropbrengst van 2020 aan meerdere goede doelen gedoneerd. Waaronder 2300 euro voor de stichting Casey Troy Foundation die in Wijchen zetelt. Net als vorig jaar kon er helaas geen feestelijke bijeenkomst plaatsvinden.

De Casey Troy Foundation is een kleine stichting die kansen wil voor gehandicapte kinderen in Kameroen: “Onze slogan luidt dan ook: ‘Elk kind een kans in Kameroen.’ 
De stichting is genoemd naar Casey, nu 15 jaar en in Nederland geboren en zoon van de voorzitter van de Casey Troy Foundation  Sally Ebot. Zij kwam als vluchtelinge in Nederland terecht. Casey heeft t.g.v. een open rug o.a. een hoge dwarslaesie en zit in een rolstoel. Als hij in Kameroen was geboren was hij overleden.

Gratis doneren door te shoppen bij jouw favoriete webshops!
Via goededoelshop.nl kun je shoppen bij ruim 300 bekende webshops (Bol.com, Zalando, Media Markt, V&D etc.) en gaat er per aankoop een donatie naar jouw goede doel!  Je shopt zo bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen en je doneert zonder dat het je iets extra kost!”

  De opbrengst van Books4Life Nijmegen gaat jaarlijks naar goede doelen die actief zijn op het gebied van humanitaire hulp en mensenrechten. De helft van de winkelopbrengst van 2020  gaat via Books4Life Nederland naar specifieke projecten van Amnesty International en Oxfam Novib, de andere helft gaat naar kleinschalige doelen die worden gerund vanuit de regio Nijmegen.

De vrijwilligers hebben uit de 25 verzoeken vier doelen gekozen: Casey Troy Foundation (project voor gehandicapte kinderen in Kameroen), De Kleurfabriek (organiseren van activiteiten voor kinderen en jongeren van het Asielzoekerscentrum in Oost), Stichting HoPe (Noodproject voedselvoorziening Peru) en Vincentius-stichting Nijmegen (iedere week gratis maaltijden en boodschappentassen voor Nijmegenaren).

Elk van deze doelen ontvangt € 2300,-. “Ondanks de gedwongen sluiting door corona kijken we tevreden terug op 2020. Veel mensen hebben opgeruimd en mooie boeken aan ons gedoneerd en veel boeken hebben een tweede bestemming gevonden.”

Voor meer informatie, ook over de doelen:
www.books4lifenijmegen.nl, Sint Annastraat 72 Nijmegen.

 

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners