Gemeente

Gepubliceerd op 17 april 2018

Cameratoezicht stationsgebied

De gemeente Wijchen meldt ons: “Binnenkort beginnen wij met cameratoezicht op de pleinen rond het NS-station Wijchen. Dit doen we om vervelende gebeurtenissen te voorkomen. Maar ook om actief de veiligheidssituatie te kunnen inschatten. De meldkamer van de politie kan live meekijken wat er gebeurt op de pleinen rondom het station. En sneller ingrijpen wanneer dat nodig is.

Verschillende gebeurtenissen
Iedere dag zijn er veel mensen op of bij het NS station. In de afgelopen jaren waren er verschillende gebeurtenissen en ongeregeldheden rondom het station. Bijvoorbeeld op het gebied van geweld, (geluids)overlast, intimidatie, vernielingen en (fiets)diefstal. Dit heeft een negatieve invloed op het gevoel van veiligheid van inwoners en bezoekers van het station en de directe omgeving daarvan. Cameratoezicht helpt ons om het aantal vervelende gebeurtenissen terug te dringen.

Hoeveel camera’s komen er?
We plaatsen vijf palen met camera’s. De camera’s staan op verschillende plekken aan de noord- en zuidzijde van het station. Na het plaatsen werken de camera’s nog niet. Eerst kijken we met de politie hoe we de camera’s in moeten stellen. En zien dan ook welke woningen en/of bedrijven in beeld komen. Deze mensen krijgen hierover een brief. Is dit allemaal geregeld? Dan nemen we de camera’s in gebruik. In de nieuwe fietsenstalling en de parkeergarage is al cameratoezicht. Dit doen we om diefstal en vernieling tegen te gaan en het gevoel van veiligheid van inwoners en reizigers te vergroten.”

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners