Coronavirus

Gepubliceerd op 6 oktober 2020

Burgemeester Van Beek plant hartjesboom op Nationale Herdenkingsdag Corona

Op 6 oktober plantte burgemeester Marijke van Beek van Wijchen een boom in het Oosterpark langs de Meerdreef ter hoogte van zwembad De Meerval. Hiermee trapt Wijchen het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ af. Dit is een programma dat stilstaat bij de moeilijke periode die mensen doormaken als gevolg van de coronacrisis.

  Het planten van de boom, een meerstammige hartjesboom van zo’n 4 meter hoog en vond plaats om 16:00 uur, aan de Meerdreef, ter hoogte van het zwembad.

“De coronacrisis heeft diep ingegrepen in ons leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Mensen verliezen hun baan. Zaken die het leven mooi maken, zoals vakanties en diploma-uitreikingen gaan niet of in een andere vorm door. Helaas is deze moeilijke periode nog niet voorbij. Bij deze hartjesboom heb je voeten onder de grond, kan je schuilen en verder gaan met het leven”, liet onze burgemeester weten.

Samen verder invullen
De komende maanden bekijkt de gemeente samen met inwoners hoe er verder invulling kan worden gegeven aan het landelijke initiatief Aandacht voor elkaar. Inwoners kunnen hiervoor ideeën aanleveren via gemeente@wijchen.nl

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners