Bondscoach Remko Bicentini uit Wijchen wint met Curaçao in Thailand de King’s Cup!

9 juni 2019
  Curaçao komt ter voorbereiding op de strijd om de Gold Cup uit op het King's Cup-toernooi in Thailand. Daar werkt de ploeg van bondscoach Remko Bicentini, woonachtig in Wijchen, met in Nederland bekende namen toe naar de tweede deelname aan het belangrijkste landentoernooi in Noord- en Centraal Amerika.

Bicentini heeft de beschikking over spelers als Eloy Room (PSV), Leandro Bacuna (Cardiff City) en Cuco Martina (Feyenoord). Curaçao startte woensdag goed aan het King's Cup-toernooi door India met 3-1 te verslaan. Roly Bonevacia, Elson Hooi en Bacuna scoorden.
De finale stond zaterdag op het programma. Curaçao trof Vietnam, dat gastland Thailand met 1-0 versloeg. 'De King's Cup is hier in Thailand een groot toernooi en die wilden we graag winnen', reageert Bicentini. 'Het leeft enorm onder het Thaise volk. Ik was liever tegen Thailand uitgekomen in de finale, omdat daar dan toch een nog andere druk op zou komen vanwege de geweldige support van het thuispubliek op de tribunes. Maar Vietnam was een lastige hobbel op weg naar de titel.'
Bicentini staat sinds 2016 aan het roer bij Curaçao. Hij plaatste zich met zijn ploeg in 2017 voor het eerst in de historie van het land voor het toernooi om de Gold Cup door de Caribbean Cup te winnen.
Curaçao gaat Nederland voor.
Afgelopen zaterdag in de spannende finale versloeg de ploeg van bondscoach Remko Bicentini Vietnam na penalty's (5-4).

Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord. FC Den Bosch-speler Jurich Carolina scoorde in de 58e minuut, maar Vietnam maakte in de 83e minuut gelijk. In de verlenging werd niet gescoord, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Die werden beter genomen door Curaçao. Maar het bleef tot de laatste strafschop spannend. Vietnam miste zijn tweede penalty, alle spelers van Curaçao scoorden.

De wedstrijden om de King's cup heeft Bondscoach Remko Bicentini genomen als voorbereiding op de Gold Cup. Het Curaçaose nationale team speelt op 17 juni de eerste wedstrijd om de Gold Cup 2019 in Jamaica tegen El Salvador, daarna vliegt Bicentini met Curaçao naar Amerika om de 2e wedstrijd in Houston te spelen tegen Honduras.
De 3e groepswedstrijd wordt gespeeld in Los Angeles tegen Jamaica.

Mocht Curaçao de voorronde overleven, dan is de kans groot dat Bicentini en zijn elftal de kwartfinale zal spelen in Philadelphia tegen het sterke Mexico of USA. Remko liet weten supertrots te zijn! Gefeliciteerd namens ons natuurlijk!