Bekervoetbal: Alverna vrij makkelijk naar de volgende ronde

11 december 2019
Dieren - Alverna  0-3

Door een 0-3 overwinning in en op vv Dieren is Alverna naar de volgende bekerronde. Op een koud, guur, winderig sportpark kwam Alverna geen moment in gevaar, Alverna begon scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. In de eerste helft kwam Dieren er sporadisch uit, het enige gevaar was na een foutje bij Alverna achterin na tien minuten, maar Niek van Ginkel was op zijn post. Alverna kreeg in de beginfase kansen via Derek de Bruijn en Danny Meijer, maar die werden nog gemist. Na ruim een kwartier was het Johnny Dobson die na een dieptepass sneller was dan zijn tegenstander en zo alleen voor de doelman geen fout maakte (0-1). Nadat Cas van der Wal in de 22e minuut met een bekeken schuiver de 0-2 aantekende, en Johnny Dobson met een boogje nog voor rust de 0-3 aantekende was de wedstrijd al gelopen.

Na rust ebde de concentratie bij Alverna langzaam weg, Alverna hoefde niet meer, vv Dieren kon niet meer. Zodat er een weinig enerverende tweede helft op de mat werd gelegd, en de weinige toeschouwers die Ajax lieten voor wat het was, niet verwend werden. Tien minuten na rust was er nog een uitval van vv Dieren waarbij Niek van Ginkel zich nog moest strekken om er een hoekschop van te maken. Die hoekschop leverde ook nog een kans op voor de thuisploeg. In de slotfase had Alverna de stand nog iets uit kunnen bouwen, maar de ingevallen Bart Schiks en Owen Mbila lieten beiden een grote kans liggen. Conclusie: Alverna deed wat het moest doen (winnen), overwintert in de beker, spelers met minder minuten in de benen hogen dat op, voor de vijfde keer op rij ‘nul’ gehouden, kortom. Een nuttige avond!!

Opstelling: Niek van Ginkel; Dennis Arts, Jari v Ginkel © (’73 Sander Bisseling), Jurre Grotenhuis, Cas vd Wal; Danny Vos, Mels Lantang; Danny Meijer (’45 Owen Mbila), Derek de Bruijn, Johnny Dobson (’62 Bart Schiks); Lorenzo Rieken