School

Gepubliceerd op 30 september 2017

Basisscholen staken ook op de Wijchense warenmarkt

Donderdag 5 oktober staat er op de wekelijkse warenmarkt een extra kraampje van stichting Kans en Kleur. De leerkrachten van o.a.  Basisschool De Boskriek willen het Wijchens publiek gaan uitleggen waarom het CODE ROOD is in het basisonderwijs in Nederland.

Donderdag 5 oktober vindt de landelijke staking plaats in het primair onderwijs. Ook de Wijchense basisscholen zijn die dag gesloten. Heel veel leerkrachten gaan die dag met bussen naar Den Haag, om hun ongenoegen te laten blijken. Gelukkig steunt het bestuur van Kans en Kleur hun medewerkers en staat zij volledig achter deze staking.
Daarnaast zijn er  ook leerkrachten die de Wijchense bevolking op de hoogte willen stellen hoe het basisonderwijs ervoor staat.
De leerkrachten van De Boskriek hopen dat er ook ouders a.s. donderdag naar de markt komen, om de actie te steunen. Het gaat tenslotte om hun kinderen. Kom allen naar De Markt en steun het onderwijspersoneel van Kans en Kleur!

  Het kan niet langer zo: overvolle klassen (waardoor passend onderwijs onmogelijk is), onnodig veel administratie (waardoor weinig tijd overblijft voor je eigen klas) en daarnaast de scheve verhouding tussen het salaris van het voortgezet onderwijs en het basisonderwijs. Leerkrachten “vluchten” het onderwijs uit. De toekomst van onze kinderen staat op het spel!
Het kabinet maakt inmiddels 270 miljoen vrij voor het basisonderwijs, maar dit is veel te weinig, vindt stichting Kans en Kleur.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners