AWC krijgt weer aansluiting met de middenmoot

6 december 2015

In een aantrekkelijke wedstrijd, tegen Orion, konden de elf van trainer Remko Bicentini de drie punten in Wijchen houden. De sterke punten van Orion zijn volgens de bezoekers: kopkracht, snelheid, werklust en steekpass. AWC kon hier vanmiddag hetzelfde tegenover stellen. Uit de schaarse echte kansen wist AWC er twee te benutten , terwijl de bezoekers op één bleven steken.

AWC hielt in eerste instantie Jip Ukusare, Hesdey Suart en Joost Loeffen op de bank. Het startte echter voortvarend. Vooral Twan Franken liet zich in de beginne veel zien. Toch bleven echte kansen in het eerste half uur voor beide ploegen uit. Floyd Watson kwam eenmaal gevaarlijk door, maar wachtte te lang om de Nijmeegse doelman te kunnen testen. In de 30e minuut kwam AWC op voorsprong. En prachtige voorzet van Twan Franken belandde precies voor de voeten van Oguzhan Ozturk, die zijn uitglijdende tegenstander omspeelde en onhoudbaar voor de Nijmeegse doelman, Stan Bruijsten, raak schoot. Jorrit Giesbers  testte daarop de bezoekende keeper nogmaals, maar dit keer reageerde hij attent. De laatste 10 minuten voor de rust nam Orion het heft in handen, maar buiten een schot van Jasper de Ruiter, dat net naast ging kwamen de bezoekers niet.

Orion gaf zich niet gewonnen en startte na de rust fel. Jasper de Ruiter ging echter te ver en blesseerde Ozturk. Met een gekwetste enkel moest hij worden vervangen. Met geel kwam De Ruiter goed weg.

Na ruim een uur spelen verdubbelde AWC de voorsprong. Uit een vrije trap van Twan Franken wist Davy van Verseveld voortreffelijk in te koppen. AWC leek hierna even te willen genieten van deze voorsprong. Hiervan profiteerde de gasten onmiddelijk Een voorzet van Noud Jilesen werd attent door Luuk Akkers ingekopt.

Het bleef daarna een open wedstrijd , waarbij beide ploegen voor een beter resultaat bleven strijden.

Nigel Burleson had, na een lange solo, met onderweg nog een 1-2 tje met Hesdey Suart, de mogelijkheid om AWC in veilige haven te brengen, maar werd op het laatst gestuit door de doelman.

In de 90e minuut moest de goed leidende scheidsrechter Barrett nog rood geven aan Vince van Gelder. Deze bezoeker ging te hard het duel in en was het met de beslissing van de scheidsrechter helemaal niet eens.

Een zwaar bevochten , maar verdiende overwinning voor AWC

Zondag speelt AWC de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het gaat op bezoek bij TVC '28, dat momenteel met 12 punten op de 11e plaats staat. Het won vandaag met 0-5 van WSV. De wedstrijd in Tubbergen begint om 14.00 uur.

Scoreverloop: 30. Oguzhan Ozturk 1-0, 64. Davy van Verseveld 2-0, 66. Luuk Akkers 2-1

Opstelling: Dennis de Koning, Dielke van Eeuwijk, Nigel Burleson, Wiebe Veltmaat, Davy van Verseveld (86. Justin Vos), Niels Ceelen, Jorrit Giesbers, Gijs de Kleyn, Twan Franken, Floyd Watson (67. Hesdey Suart), Oguzhan Ozturk (53. Jip Ukusare)