AWC komt niet tot scoren

6 november 2016
AWC zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Drie kansen kreeg de thuiscub, maar driemaal was het ook mis. De bezoekers uit Tlburg deden het beter. Driemaal kreeg 't Zand een kans en ook driemaal was het raak.

Het eerste wapenfeit diende zich na 6 minuten aan. Lennart Nieuwenhuis schoot voor het eerst in de wedstrijd op doel, maar zijn inzet was geen probleem voor doelman Wouter Kogels.
img_1541 Lennart Nieuwenhuis
Het ging daarna gelijk op, waarbij beide ploegen niet echt gevaarlijk konden worden. Na een kwartier kregen de bezoekers de eerste kans en was het gelijk raak. AWC was in de verdediging niet fel genoeg, waarna Yannick Burleson 0-1 kon intikken.
Ook daarna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar kansen kwamen er voorlopig niet. Pas in de 37e minuut verdubbelde de bezoekers de score. Een perfect uitgespeelde counter werd doeltreffend afgerond door topscoorder Daan van Hal. Kort erop had Fren Stevens de stand wat dragelijker kunnen maken, maar zijn schot ging 2 meter naast.

Na de rust begon AWC fel. Het creerde enige kansjes, maar zonder resultaat. Dat deed Tresor Mbiavanga beter. Na onnodig balverlies op het middenveld passeerde hij met een snelle solo enige Wijchenaren om daarna, de aarzelend uitkomende Dennis de Koning, het nakijken te geven. Zodoende was de wedstrijd na 63 minuten eigenlijk gespeeld, omdat AWC ook in de resterende minuten geen echte vuist meer kon maken.
img_1552 doelman Dennis de Koning

AWC krijgt a.s. zondag thuis een nieuwe kans om de stand op de ranglijst wat aangenamer te maken. Het Eindhovense Brabantia komt op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Scoreverloop: 15. Yannick Burleson 0-1, 37. Daan van Hal 0-2, 63. Tresor Mbiavanga 0-3

Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Niels Ceelen, Fren Stevens, Lennart Nieuwenhuis, Rico Timmermans ( 81. Luuk Poos ), Dennis Straten, Justin Vos ( 57.Hamdi Tasci), Gijs de Kleyn