Sport

Gepubliceerd op 30 augustus 2020

Atletiek: Cédric Fini 16de en Twan Evers 10de van Nederland 

Dit weekend zijn in Utrecht de Nederlandse kampioenschappen atletiek. Namens Atletiek Vereniging Wijchen mochten Cédric Fini en Twan Evers op de eerste dag in actie komen.

De nog maar 16 jaar oude Cédric maakte zijn debuut bij de volwassenen. En dat deed het met succes op de 100 meter sprint. In de series liet hij de klok stoppen op 10.93 sec. Goed voor de eerste plaats in zijn serie en directe kwalificatie voor de halve finales. In die halve finale wist hij net niet onder de 11 seconde te lopen. Met 11.02 sec zat er helaas geen finaleplaats in. Hij kwam tot een uitstekende zestiende plaats van Nederland. Over twee weken mag hij nog een keer in actie komen, tijdens het Nederlands junioren kampioenschap. Daar behoort hij tot één van de kanshebbers voor eremetaal.

  In de zandbak was het Twan Evers die het rood-geel van AV Wijchen mocht verdedigen bij het hinkstapspringen. De 25-jarige springer die zijn zesde nationale optreden had, kwam in zijn eerste sprong tot 13.02 meter. Zijn verste sprong van dit seizoen. Met een mindere twee sprong gevolgd door een goede 12.99 meter, wist hij zich niet meer te verbeteren. De 13.02 meter die op het scorebord staat is goed voor een tiende plaats van Nederland.

  Volgende week tijdens de nationale kampioenschappen meerkamp is Twan ook van de partij, maar niet als atleet. Hij is namelijk ook nog sportpresentator.

Tags: , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners