Voetbal: Alverna wint van kampioen, nacompetitie net niet gehaald

27 mei 2019
Alverna – Juliana’31  2-1

Alverna heeft het seizoen afgesloten met een overwinning op kampioen Juliana ’31, in een gezapig potje won het met 2-1. Alverna begon  goed om bij een gunstige uitslag op een ander veld niet verrast te worden. De eerste mogelijkheid na 6 minuten werd door de scheidsrechter om zeep geholpen, Cas van de Wal brak door en werd met een stevige body-check aan de kant gekegeld, maar scheidsrechter van Zuilichem wuifde het weg. Ook bij het beoordelen van hands hanteerde hij de norm 'klemvast is pas hands’ want bij twee duidelijke handsgevallen had Alverna een strafschop moeten krijgen. Verder waren er voor rust nog kansjes voor de afscheid nemende Sven van Gelder die de bal via een dubbele kluts net niet lekker meekreeg. Ook een mooie actie van Mels Lantang werd beëindigd met een slap schotje richting doelman Kevin de Bruijn. Juliana kreeg in de eerste helft zeker zoveel mogelijkheden als Alverna, maar ook bij de Maldenaren ontbrak de scherpte voor het doel. Bij Juliana kregen de naar Alverna vertrekkende spitsen Lorenzo Rieken en Bart Schiks beiden een basisplaats, ook reservedoelman Kevin de Bruijn mocht opdraven ten koste van Mitchel de Kluis.

Toen in de rust duidelijk werd dat Leones met 2-0 voorstond, werd duidelijk dat de laatste kans op nacompetitie verkeken was. Dit had ook z’n weerslag op het spel, de echte motivatie ontbrak en ook voor Juliana hoefde het allemaal niet meer zo nodig, waardoor een gezapig zomeravond potje ontstond. Erg jammer was dat de ook afscheid nemende Martijn de Groot na een onbedoelde ‘elleboog’ met een dik oog het veld af moest, het zag er in eerste instantie niet best uit omdat de zwelling steeds groter werd. Maar na bezoek aan het ziekenhuis bleek het toch mee te vallen. Vlak na het uitvallen van Martijn de Groot was het Cas van de Wal die plotseling de 1-0 scoorde, en Alverna zo in ieder geval op de vijfde plaats hield. Want door de voorsprong van zowel Woezik als Rhode zou Alverna bij een gelijkspel vandaag zakken naar de zevende plek. Toen weer Cas van de Wal 20 minuten voor tijd met een schitterende trap vanaf 40 meter de te ver voor zijn doel staande Kevin de Bruijn verschalkte met de 2-0 leek de wedstrijd beslist. Maar daar dacht de scheidsrechter anders over, want plots gaf hij Juliana wel een strafschop na een onschuldige actie van Jari van Ginkel op Bart Schiks. Daley Hoogakker wist wel raad met dit buitenkansje en verzilverde de strafschop (2-1).

Alverna trok in hierna de overwinning over de streep en eindigde zo op een verdienstelijke vijfde plaats de competitie. Dankbaar was ook het applaus voor Sven van Gelder die na acht seizoenen, plusminus 250 wedstrijden en 63 doelpunten afscheid nam van Alverna. "We hadden ons het afscheid van Martijn de Groot iets anders voorgesteld, maar helaas. Sven en Martijn bedankt!"

Opstelling Alverna: Robert Zaalman: Job Gielen, Jari van Ginkel. Rick van Ginkel (’68 Jens Arnouts). Tjalling Kamerman: Martijn de Groot (’49 Derek de Bruijn) Mats Hegman. Cas vd Wal, Mels Lantang: Sven van Gelder (’78 Arthur vd Eeckhout), Levi Raja Boean.