Alverna wint bij Alcides

27 maart 2016
Alcides ‘de nationale held van Griekenland’ is duidelijk de minste ploeg van de hoofdklasse C. Omdat Jan Pruijn in Japan verbleef, kregen zijn assistenten Engin Dag en Oleq Poutilo de eer om eindelijk weer eens 3 punten te pakken.

Ook zonder Gaetan Klaassen , Mels Lantang, Johnny Dopson en Danny Meier, was Alverna heer en meester. In de 1e helft zagen Jihad Ouchene en Sven van Gelder de Drentsche keeper nog als sta in de weg maar de 2e helft werd een tandje bij geschakeld waardoor legio kansen volgde. In de 70e minuut was het de opgekomen Theo Dams die met een snoeihard schot de 0-1 maakte. Alcides wist nauwelijks over het middenveld te komen, keeper Bart van de Beek had dan ook weinig te doen. Uit de vele en mooie aanvallen die Alverna produceerde was het Sven van Gelder die de Griekse held definitief versloeg en met een bekeken schuiver in de onderhoek de 0-2 aantekende.

Alverna klom door deze overwinning naar de 9e plaats maar is nog lang niet veilig. Zondag staat de uitwedstrijd tegen de Bataven op het programma. De Betuwse ploeg wordt sinds de winterstop getraind door Rob Bouman en doet het sindsdien zeer goed.