Voetbal: Alverna grossiert in gelijk spel

17 oktober 2016
Voor de zesde keer in dit prille seizoen speelde Alverna afgelopen zondag gelijk, terwijl er zeker in de tweede helft een overwinning tegen MSC uit Meppel mogelijk was.

Alverna begon fel aan de wedstrijd zonder veel kansen te creëren. Na 20 minuten verstuurde Sven van Gelder een dieptepass op Yannis Ngola die met een schuiver de 1-0 maakte. Daarna werd de fysiek sterke ploeg uit Meppel beter en vrij snel werd het 1-1  door Nick Koster. Nog voor de rust werd het zelfs 1-2, omdat Gaetan Klaassen over de bal trapte, kwam Justin Benjamins makkelijk tot scoren.

Na de rust was alles Alverna wat de klok sloeg en kon MSC met hun lange mannen alleen bij vrije trappen voor gevaar zorgen. Ngola kwam enkele keren in scoringspositie maar de keeper hield stand. Een kwartier voor het einde maakte Klaassen zijn fout goed: Rick van Ginkel kopte een corner door en hij kon eenvoudig de 2-2 binnen koppen. Een snoeiharde vrije trap van Dennis Arts en een schuiver van Ruben Rib werden door de keeper gepareerd, terwijl een kopbal van Dennis Arts rakelings naast ging. MSC ging tevreden richting Meppel, Alverna met een kleine kater op het Bospad achterlatende.

Zondag komt derde klasser SCE naar het Bospad, wellicht dat dan een lijn met overwinningen kan worden ingezet. Alverna 2 won wederom, ditmaal met 5-2 van lantaarndrager Jonge Kracht 2. De ploeg van trainer Peter Hendriks is koploper in de reserve 1e klasse en heeft de eerste periodetitel in het vizier.