Hertog Patrick d’n Twidde nieuwe heerser op Alverna

30 november 2022

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, de onthulling van de nieuwe Hertog van ’t Vênnegat namens carnavalsvereniging De Berendonckers. Na een extra jaar te hebben moeten wachten stond de nieuwe Hertog-groep van veel ongeduld te trappelen om zich bekend te maken. Vorig jaar moest de onthulling nog een dag van te voren worden afgeblazen vanwege de toen afgekondigde lockdown.

Nadat de muzikale klanken van de Alvernese Sambaband “Eco das Montanhas” weggevloeid waren, werd in de volle zaal tot grote verrassing van velen en onder luid applaus Patrick Albers uitgeroepen als de nieuwe Hertog, iets wat maar weinigen hadden voorspeld in de lotto.

De nieuwe Hertog is een echt feestbeest. Als geboren Alvernees woont de 51-jarige Patrick momenteel samen met zijn vriendin in Wijchen. In het dagelijkse leven werkt hij als timmerman. Muziek staat al vele jaren centraal in zijn leven, als Discotheek Albatros zorgde hij ervoor dat op vele feesten in de regio de voetjes van de vloer gingen.

Hertog Patrick houdt dus wel van een feestje, evenals de rest van zijn gevolg. Zo is adjudant Marius van de Weem een gewaardeerd oud-lid van de Berendonckers. De andere adjudant, Jan van den Berg, is één van de gangmakers bij carnavalsgroep “Half um Half”, die de nodige prijzen in de wacht gesleept hebben tijdens de optochten van Alverna en Wijchen. Pages Sanne van den Berg en Lara van Sonsbeek maken tenslotte de Hertog-groep compleet. Vele mooie feestjes liggen in het vooruitzicht met deze prachtige Hertog-groep. En het bleef nog lang gezellig op Alverna.


Klik op een foto voor vergrote weergave

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen