Foto's: Uitreiking Zilveren Draagspeld

27 juli 2021
Op dinsdag 27 juli kreeg de heer Henk Hermsen de Zilveren Draagspeld. Loco-burgemeester Paul Loermans reikte deze aan hem uit in Leur.

De Zilveren Draagspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere manier voor de inwoners van de gemeente Wijchen inzetten. De heer Hermsen ontving de Draagspeld voor uitzonderlijke betrokkenheid bij het sociale leven in Wijchen.

De heer Henk Hermsen zet zich al tientallen jaren op intensieve wijze vrijwillig in voor de samenleving. De werkzaamheden zijn gekoppeld aan organisaties in de gemeente Wijchen. Maar ook voor individuele hulp staat Henk Hermsen altijd voor iedereen klaar. Iets dat Henk Hermsen bijzonder maakt, is zijn betrokkenheid bij mensen met een beperking.

Hij is sinds de jaren 90 verbonden aan de FNV. Hij bood daarmee veel Wijchenaren ondersteuning. Ook is hij een waardevolle kracht voor de Leefbaarheidsgroep Wijchen Noord. Henk Hermsen zaait, snoeit en schoffelt naar hartenlust in de Smultuin in Park Noord. Daarnaast zet hij zich met tomeloze energie in voor de werkgroep BTB van de stichting CIGW. Sinds 2010 is hij actief betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse scootmobiel puzzeltocht.

De heer Hermsen ontving in 2014 een Koninklijke onderscheiding. De daaropvolgende jaren bleef hij zeer betrokken en actief. Door zijn (technische) kennis, communicatieve vaardigheden en enthousiasme was er brede inzetbaarheid. Voor veel Wijchenaren is dit tot op heden van grote betekenis.


Klik op een foto voor vergrote weergave

Dit bericht delen:

Advertenties