Foto's: Toon van Lanen winnaar Zomerschaak Het Kasteel!

28 augustus 2018
Vanaf maandag 2 juli schoven de schaakstukken wekelijks over de borden in het Wijchense Café Anneke. Voor alweer de 21e achtereenvolgende zomer waren de schaakliefhebbers in het gezellige café op het centraal gelegen marktplein actief.
Even zovele jaren bestaat er de Zomerschaakcompetitie, waar inmiddels vele huisschakers en clubschakers aan hebben meegedaan. Op maandag 27 augustus werd de laatste en 8e schaakpartij van deze editie gespeeld met Toon van Lanen als grote winnaar voor Casper Hermeling en Kaz Haans. In totaal deden zo’n 24 schakers mee en die kwamen niet alleen uit Wijchen.
Onze Wijchense schaakvereniging Het Kasteel heeft in totaal nu zo’n 80 leden met ook veel jeugd. De 63-jarige voorzitter Toine van Bergen laat deze avond weten: “We gaan in mei/juni 2019 het Open Wijchens Schaakkampioenschap organiseren en ook willen we “Schaken Overdag” gaan introduceren in ons thuishonk wijkcentrum Zuiderpoort! We blijven steeds leuke activiteiten bedenken voor de Wijchense schaker. De sport moet tenslotte aantrekkelijk blijven.”
Wilt u ook een keer komen schaken? Dat kan in Wijkcentrum Zuiderpoort en vanaf vrijdag 31 augustus vanaf 20.00u kunt u er wekelijks gewoon eens gezellig binnenlopen. Kijkt u voor meer info maar op www.svhetkasteel.eu.


Klik op een foto voor vergrote weergave

Dit bericht delen:

Advertenties