Foto's: terugkijken op een 'beestachtig' leuke Alverneese Doe Dagen!

29 augustus 2021
Terugkijken op een 'beestachtig' leuke Alverneese Doe Dagen!

Na een bewogen jaar met veranderende veiligheidsmaatregelen is de werkgroep Alverneese Doe Dagen erg blij met inmiddels afgelopen 2021-editie!

Na een jaartje zonder hutten was het afgelopen week dan toch tijd voor de dertiende officiële editie van de Alverneese Doe Dagen: en wat heeft de Alverneese jeugd zich goed kunnen vermaken! De kindervakantieweek stond dit jaar in het teken van speuren op safari. Tekst gaat door onder de foto's.De extra veiligheidsmaatregelen stonden niet in de weg van de vijf rangers die helemaal naar Alverna kwamen om de big five te zoeken. De kinderen waren onmisbaar in deze speurtocht, zeker toen bleek dat Ranger Robin en Ranger Martin eigenlijk hoorden bij de stropersbende van Chef Jokker. Het was nog even spannend wie het laatste dier, de leeuw, zou vinden, maar uiteindelijk wisten de overige rangers alle dieren in veiligheid te brengen. 

Ondanks het jaartje pauze (vorig jaar organiseerde de werkgroep de Alverneese Avonturen) waren de kinderen het bouwen van hutten nog niet verleerd. Naast het bouwen op het terrein hebben de kinderen Levend Stratego gespeeld in het bos, hebben ze net als de big five hun krachten gemeten bij de spelactiviteit en hebben ze woensdagochtend een duik genomen in het Wijchense zwembad. Ook de kennis over de dierenwereld is verbreed, want de jongste groepen brachten een bezoek aan boerderij De Eikenhorst en HARM’s Hoeve. 

Ook dit jaar was er weer aandacht voor de Alverneese brugklassers (bij de Doe Dagen beter bekend als de groene bandana’s), die als onderdeel van hun speciale programma archery tag hebben gespeeld en een bezoek brachten aan trampolinepark Jumpsquare. 

De hulp die de werkgroep heeft gekregen leek wel behulpzamer dan ooit, waarvoor een DANKJEWEL in hoofdletters zeker op zijn plaats is. De groepsleiding heeft er alles aan gedaan om de kinderen een onvergetelijke week te bezorgen en de hulpouders wisten flexibel om te gaan met hun posities, die er vanwege de maatregelen toch wat anders uitzagen. Het terrein was op donderdag, dankzij deze toppers, binnen drie uur nagenoeg leeg, wat voelde als een Olympisch record. Zou dat volgend jaar verbroken kunnen worden? 

Aan het eind van de week zat er maar één klacht in de brievenbus: enkele kinderen vonden dat de Doe Dagen toch wat te kort duurden. Voor nu zullen ze toch weer een jaartje moeten wachten: de Alverneese Doe Dagen zijn weer terug van 22 t/m 25 augustus 2022! 

Wil jij op de hoogte blijven van alles Alverneese Doe Dagen? Like de kindervakantieweek dan op Facebook: https://www.facebook.com/AlverneeseDoeDagenFB/ 

Over de Alverneese Doe Dagen:
Alverneese kinderen kijken altijd uit naar de laatste week van de schoolvakantie, want dan is het weer tijd voor de Alverneese Doe Dagen, ofwel dé kindervakantieweek van Alverna vol sport, spel en heel veel plezier! De Alverneese Doe Dagen zijn voor alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de Antoniusschool en voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar die woonachtig zijn op Alverna. Ook zijn sinds 2019 de brugklassers die in Alverna op school hebben gezeten welkom voor een speciaal programma. De Alverneese Doe Dagen worden gehouden op Boerderijcamping "Bij de 3 Linden" aan de Geitweg 2 op Alverna. 


Meer informatie: www.alverneesedoedagen.nl.

Klik op een foto voor vergrote weergave

Dit bericht delen:

Advertenties