Foto's: N.E.C. wint dik verdiend 2-0 van PEC in eerste thuiswedstrijd!

21 augustus 2021
N.E.C. wint dik verdiend 2-0 van PEC in eerste thuiswedstrijd!
Trainer Rogier Meijer startte met de volgende elf namen: Branderhorst - Van Rooij - Márquez - Odenthal - El Karouani - Schöne, Proper - Duelund - Okita - Bruijn en Ali Akman.

Op 20 augustus om 20.00 uur exact blies Van der Eijk in De Goffert in Nijmegen voor de eerste thuiswedstrijd van N.E.C. tegen PEC Zwolle. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd. Het was tijd om te kijken waar de Nijmeegse ploeg staat.

Dat gebeurde met zo’n 8500 toeschouwers (i.v.m. de RIVM-maatregelen) in een kolkende ambiance. Eindelijk kunnen we weer! PEC laat in minuut 1 via een corner en een kopbal zien dat ze zijn gekomen om te voetballen. Maar Duelend reageert direct met een dribbel en gaat 2 man voorbij. Beide ploegen gaan er vol voor. Wat? In de 4e minuut is het al 1-0! De jonge spits Ali Akman scoort op een pas van Duelund met buitenkant rechts na een goede counter met Okita! Wat een start!

N.E.C. staat ook goed. PEC heeft na de goal wel meer balbezit, maar is niet echt gevaarlijk. Schöne stuurt in de 10e minuut met een prachtige crosspas Okita weg. Helaas zonder succes. Duelend krijgt van Van der Eijk in de 17e minuut in een duel onterecht geel. Hij moet oppassen. De wedstrijd golft op en neer, maar N.E.C. is gevaarlijker, met name via Akman. Dan schiet PEC uit het niets in de 28e minuut tegen de paal. Oei. Een minuut later mist Duelund een kans tussen 2 verdedigers in door een slechte balaanname.

Dan komt Okita na een slim pasje binnendoor van Duelend de 16 binnen en schiet met links raak! Het is  zomaar in de 42e minuut 2-0! Prima toch?! Daarmee wordt de rust bereikt.

In de 2e helft trekt PEC meteen in de aanval, maar creëert eigenlijk niks. Geel voor Clement van Zwolle in de 52e minuut. Die moet ook voorzichtig zijn. In minuut 55 is het na een vrije trap van Lasse Schöne  bijna opnieuw raak voor Akman die gevaarlijk kopt! N.E.C. lijkt de tot nu toe zwakke PEC-“storm” zonder kleerscheuren te doorstaan. In de 55e minuut schiet PEC van dicht bij over en in minuut 61 redt Branderhorst op een schot in de 16.

Er moet gewisseld worden want de druk wordt groter. Mattsson komt voor Bruijn in de 63e minuut. PEC blijft echter het spel domineren. Maar Okita schiet in de 64e minuut net naast, dat was close! N.E.C. bijt van zich af. PEC-er Clement mist de grootste kans in de 2e helft, want in minuut 65 maait hij gelukkig voor N.E.C. over de bal heen! Nog niks is beslist! Er moet nu geknokt worden.

Duelund wordt daarom door Barreto vervangen - het slot moet vanaf minuut 70 op de deur van het middenveld. PEC wisselt 2 spelers tegelijk, maar creëert niet echt veel,  alhoewel ze nog wel het spelbeeld bepalen. Akman wordt onder luid applaus in de 80e minuut gewisseld voor Romeny en een minuut later komt Tavsan voor Okita. De ploeg creëert met hen direct een kans en komt beter onder de druk uit. Marquez schiet de bal nog het stadion uit. En het is spits Romeny die alleen op de keeper afgaat en onderuit wordt geschoffeld in de 88e minuut - rood voor Kersten! En terwijl N.E.C.-omroeper Gerrie van Campen de man van wedstrijd, Ali Akman, bekendmaakt, blijven de 3 punten in Nijmegen! Én dik verdiend! De ploeg was doeltreffender dan PEC.

Dat vond trainer Rogier Meijer ook. Die sprak van “Een mooie start” en liet weten: “Als we ons 100% blijven geven, kunnen we het iedere ploeg moeilijk maken in De Goffert!” De ploeg heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen. Van teams als PEC is dus te winnen en dat geeft vertrouwen. Natuurlijk gaat er nog genoeg mis. Zo zijn er weinig momenten van rust in balbezit en zijn de automatismen er nog niet. De routiniers doen het goed en er wordt hard gewerkt. Én we hebben een nieuwe held met Ali Akman. Zijn drive is super en hij gaat altijd rechtstreeks naar de goal. Ali heeft NIjmegen vanavond hoop gegeven!

Foto Ali Akman juichend na zijn doelpunt door Broer van den Boom Fotografie.