Foto's: Batavia pakt periodetitel in 5e klasse E in thriller

5 maart 2017
In de beslissingswedstrijd op Sportpark Noord van sc Woezik had Batavia op zaterdag 4 maart om 19.00 uur in het 1e kwartier de gevaarlijkste kansen met een bal tegen de lat en een schot voorlangs van Kaldenberg. Maar in 20e minuut werd ook een doelpunt van Krayenhoff terecht afgekeurd; de Nijmegenaren herstelden zich goed. Toch was het raak voor Batavia in de 24e minuut via een kopbal van Mike Glaser, 1-0!

Maar 6 minuten later was het penalty en geel voor keeper Hariri van Batavia en in de 30e minuut is het dan ook 1-1. Krayenhoff wordt nu sterker en schiet net naast in de 31e minuut. Een schitterende vrije trap van de 45-jarige Corry Hofman zorgt voor 1-2 Krayenhoff! Wat een doelpunt! En ook in de 44e minuut schieten de Nijmegenaren rakelings langs. En in minuut 45 is het 1-3! Krayenhoff gaat zeker verdiend met 1-3 de rust in.

In de 2e helft speelt Batavia vol op de aanval. Dat resulteert in een schot in de 59e minuut, maar de Krayenhoffkeeper redt goed. De wedstrijd wordt feller en om elke meter wordt gestreden, maar de krachten vloeien langzaam weg op het natte veld. Gele kaarten voor Krayenhoff volgen, maar Batavia wordt nooit echt gevaarlijk. Toch wordt het uit het niets in de 75e minuut 2-3 door een vrije trap over de grond. En wat? Een minuut later is het 3-3 door een volley van Colin Heikens. Plotsklaps is Batavia helemaal terug in de wedstrijd! Krayenhoff schiet nog 3x hoog over tussen minuut 80 en 85. In de 90e minuut redt de Krayenhoff-keeper knap op een doorgebroken Batavia-aanvaller. Dan krijgt Hofman van Krayenhoff 2x geel en dus rood in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.

Het komt tot een verlenging van 2 x 15 minuten. In de 95e minuut is er een kans voor Batavia. De Wijchense scheidsrechter Van Zuilen heeft zijn handen vol, maar is strikt in zijn beslissingen. In de 96e minuur volgt een kopbal van Batavia in de handen van de keeper. Ook in de  100e minuut is er een vrije kopkans van Batavia die naast gaat! 101e minuut: schot Batavia tegen de paal! 102e minuut:  Krayenhoff schiet net naast. Dan volgt de rust van de verlenging. In de 110e min is er rood voor Batavia, waardoor het nu 10 tegen 10 is - en het blijft een superspannende wedstrijd!

Dan gebeurt het! Een geweldige vrije trap over 3 schijven wordt fantastisch afgerond door Colin Heikens en in de 119e minuut is het 4-3 voor Batavia! Het is ongelofelijk, maar na een 1-3 achterstand pakt Batavia de 1e periode in de 5e klasse E; proficiat!

We hadden een gesprek met trainer Henk Evers: "Man, man wat een wedstrijd! We waren te gespannen aan de wedstrijd begonnen, ik weet niet waarom. Ik heb ze helemaal afgemaakt in de rust want we waren er gewoon niet. Alles of niets werd het, maar toen we binnen 2 minuten 3-3 maakten, wist ik dat we zouden winnen. Want we kunnen gewoon goed voetballen. Maar door de man-meersituatie werden we weer onrustig en speelden we te weinig over de zijkanten. Met 10 tegen 10 kon je zien dat we conditioneel beter waren. Bij het winnende doelpunt, de 4-3 van onze invaller Colin Heikens had ik een geweldige ontlading en als je ook ziet hoe ze dan met elkaar omgaan, dan is dat écht fantastisch! Dit is mijn zoveelste periodetitel die ik heb behaald, maar wel een hele speciale! Batavia is een unieke ploeg met een onvoorstelbare teambuilding. Natuurlijk gaan we voor  een rechtstreeks kampioenschap maar dat wordt moeilijk door de kaarten die we nu opgelopen hebben."