[Foto's] Veilig Verkeer Wijchen organiseert 11 tm 13 april fietsexamen!

11 april 2022

Maar liefst 153 leerlingen deden op maandag 11 april mee aan het verkeersexamen dat door wethouder Loermans traditiegetrouw bij de brandweerkazerne werd gestart. Het fietsexamen wordt op 3 dagen gegeven aan zo’n 465 leerlingen. 

Vooraf werd op de scholen een controle verricht en daar werden 35 fietsen afgekeurd op voornamelijk de reflectoren! Die moesten vooraf aangepast worden om deel te kunnen nemen. 

Paul Loermans over het belang om een goede verkeersdeelnemer te worden: “Belangrijk is dat kinderen goed kunnen fietsen en de regels kennen. Ze moeten tenslotte straks voor school hun leefwereld gaan verbreden en dat doen ze veel met de fiets. Prima dat de fantastische groep vrijwilligers van Veilig Verkeer Wijchen onze leerlingen veilig en goed op weg helpt!” 

Volgens Veilig Verkeer Wijchen wordt er door de komst van e-bikes veel meer gefietst. En zo lijkt het dat er meer fietsongevallen plaatsvinden. Maar in feite komt dat dus omdat er gewoon veel meer verkeersdeelnemers dan voorheen zijn in Wijchen. Gelukkig ging veel goed vandaag en slaagden veel scholieren voor hun verkeersdiploma! Niet alleen Wijchense scholieren maar voor het 2e jaar ook leerlingen uit Ravenstein deden mee. Wijchen is een van de weinige gemeenten die jaarlijks nog het fietsexamen organiseert. Daarom hulde aan de groep 12 vrijwilligers die ondersteund worden door de Boa’s. Helemaal super! Ook wensen we alle scholieren veel succes! 


Klik op een foto voor vergrote weergave

Dit bericht delen:

Advertenties