[Foto's] 4 mei herdenkingen “Vrijheid in Verbondenheid” in de gemeente Wijchen

4 en 5 mei
4 mei 2022

Op woensdagavond 4 mei was iedereen van harte welkom bij de herdenking bij het monument aan de Meerdreef in Wijchen. achter de St. Antonius Abt-kerk. 

Loco-burgemeester Geert Gerrits was hierbij aanwezig en hield een toespraak, en er werden gedichten voorgelezen door leerlingen van het Kindcentrum Westwijzer en het Maaswaal College. Er was ook muziek en zang. Om 20.00 uur waren was er de twee minuten stilte en daarna werden er, zoals gebruikelijk, bloemen gelegd. Het Kerkeveld Orkest verzorgde de muziek tijdens de bijeenkomst. “Vrijheid in verbondenheid”. Het thema dat ook in Wijchen centraal stond tijdens de jaarlijkse herdenking.

Bergharen

In Bergharen was de herdenkingsbijeenkomst in de Protestantse Kerk. Daarna werd er een stille tocht gehouden naar het monument van burgemeester Luske aan de Dorpsstraat en terug naar de begraafplaats bij voornoemde kerk. De bloemen werden gelegd op het graf van de Engelse piloot D.C. Horn. Daar waren we om 20.00 uur twee minuten stil. Hierbij was onze burgemeester Marijke van Beek aanwezig. 

Batenburg

In Batenburg was de herdenking in de oude St. Victorkerk met gedichten en muziek. De aanwezigen gingen via het oorlogsmonument naar de begraafplaats aan de Kasteelse Allee. Daar waren we twee minuten stil. De nieuwe wethouder Bea Schouten was in Batenburg aanwezig. 

Niftrik

De herdenking in Niftrik vond plaats bij het monument aan de Maasbandijk. Namens het gemeentebestuur was wethouder Twan van Bronkhorst aanwezig. Om 20.00 uur hielden we twee minuten stilte.


Klik op een foto voor vergrote weergave

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties