Alverneese Doe Dagen vonden plaats in Doedanië!

Tekst en foto's via Werkgroep Alverneese Doe Dagen
27 augustus 2023

De werkgroep Alverneese Doe Dagen was goed voorbereid op de 15e editie van deze kindervakantieweek. Eerder dit jaar ontvingen ze een oud boek met daarin verhalen uit de wereld van 1001 Nacht. Het leek een strak plan om de kinderen hieruit voor te lezen, maar voor de eerste pagina gelezen was, leefden ze zelf in een sprookje… 

Van 21 t/m 24 augustus waren ruim 100 Alverneese kinderen onderdeel van dit avontuur. Ze begonnen maandagmiddag, toen bleek dat de boze geest Zaman opgesloten zat in het boek vol verhalen. Na het uitspreken van zijn naam werd de geest wakker en bevond het evenement, dat normaal plaatsvindt op Boerderijcamping Bij de 3 Linden, zich opeens in het verre land Doedanië. Dat was niet de bedoeling! 
Hier leerden ze gelukkig ook de goede, ietwat onhandige geest Djienie kennen. Ondanks dat een stel rovers het niet kon laten om zich er ook mee te bemoeien, hebben ze met zijn hulp Zaman op kunnen sluiten in een wonderlamp. Hierna lukte het om de Alverneese Doe Dagen weer op bekend terrein af te sluiten met alle ouders tijdens de bonte avond. Een groot voordeel van de reis: de kinderen kwamen aan op hun eigen vliegende tapijten, die ze samen met hun leiding gemaakt hadden. 
Uiteindelijk bleek er in Doedanië ook voldoende tijd om er weer een toffe editie van de Doe Dagen van te maken. Zo werd er gebowld bij St. Frans, brachten de jongste deelnemers een bezoek aan het Maisdoolhof Malden en verzorgde duikschool ScubaXperience een kleine cursus voor de oudste groep. Verder was er voldoende (water)pret op het terrein zelf en werden er natuurlijk ook hutten gebouwd waar de sultan zelf jaloers op zou zijn. 
De werkgroep kijkt dus, ondanks de onverwachte reis, terug op een geslaagde week. De inzet van de leiding, het enthousiasme van de hulpouders en de steun van de sponsoren bleken weer een onmisbaar ingrediënt voor het Alverneese evenement, waarvoor de dank dan ook groot is. 

www.alverneesedoedagen.nl óf www.facebook.com/AlverneeseDoeDagenFB


Klik op een foto voor vergrote weergave

Dit bericht delen:

Advertenties