Kunst & Cultuur

Gepubliceerd op 20 augustus 2019

Aanmelden “Gespreksavonden Eckhart Tolle” door Ineke Kuiper

Ineke Kuiper: “Eckhart Tolle, auteur van de boeken De kracht van het Nu, en Een Nieuwe Aarde, is een van de mensen waar ik het meest van heb geleerd.

Op zijn eigen rustige wijze legt hij perfect uit hoe we ons niet langer met onze gedachten hoeven te identificeren, hoe we gedachten hebben, en niet zijn. Het idee: ik denk, dus ik besta, kan beter omgedraaid worden: ik besta, dus ik denk. Net zo goed als ik een hartslag heb en adem haal, omdat ik besta.
Natuurlijk kunnen we onze gedachten richten, en dat is bijzonder zinvol.

Als dat echter niet nodig is, dan komen er toch vanzelf allerlei gedachten in ons op, en juist die vanzelf opkomende gedachten bepalen vaak hoe we ons voelen, roepen emoties in ons op. En dat maakt ons leven lang niet altijd makkelijker. Hoe komen we los van die voortdurende trein van gedachten? Hoe krijgen we meer grip op onze gedachten en daarmee op onze emoties?”

Dat is het hoofdonderwerp van de gespreksavonden die Ineke Kuiper vanaf 21 augustus 2019 eens per 4 weken op woensdagavond wil gaan organiseren van 19.00 tot 21.30 uur. Een avond voor elkaar en met elkaar, om uit te wisselen, om te delen, en om te groeien.
De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor koffie en thee wordt op prijs gesteld.”

Belangstelling? Meld je aan door een e-mail te sturen aan eckharttolle@inekekuiper.nl Bij voldoende aanmeldingen krijg je een bevestiging per e-mail, met het adres!

Tags: , , ,
Naar boven ↑  • Partners