Gemeentenieuws

Van onze redactie
11 juni 2014
Extra financiële ruimte nodig?

 

De gemeente Wijchen wil graag dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Voor mensen met weinig geld is dit vaak moeilijker dan voor anderen. Met het minimabeleid van de gemeente kunnen zij ondersteund worden. Eén van de regelingen is de Geldterugregeling. De regeling is bedoeld voor mensen die gedurende drie jaar niet meer dan 110% van de bijstandsnorm (= € 991,- per maand voor een alleenstaande) hebben gehad. Per gezinslid kunnen zij €100,- terugkrijgen als er kosten gemaakt zijn voor bijvoorbeeld een abonnement, deelname aan een sportvereniging of een bezoek aan een schouwburg of bioscoop. Als mensen gepensioneerd zijn, kijkt de gemeente alleen naar het inkomen op het moment van aanvraag.

 

Hoe komt u in aanmerking?

Om in 2014 in aanmerking te komen voor de Geldterugregeling moet u bij de gemeente een aanvraag indienen en laten zien dat u het geld inderdaad heeft besteed aan een abonnement, contributie of maatschappelijke activiteit. Een aanvraagformulier kunt u krijgen bij Vraagwijzer.

Hoe de regeling precies werkt, kunt u lezen op de website www.wijchen.nl.  Ook andere manieren waarop de gemeente u wellicht kan helpen, kunt u daar vinden. Via de website www.nibud.nl/berekenuwrecht kunt u zien voor welke regelingen u in aanmerking komt.

 

U kunt ook naar Vraagwijzer bellen of langs gaan voor informatie. Vraagwijzer vindt u in het Molenhuis aan de Bronckhorstlaan 2. U kunt er elke werkdag terecht van 8.30 tot 12.30 uur. Bellen is mogelijk tot 17.00 uur via 024 751 71 11. Op vrijdagmiddag is Vraagwijzer gesloten. Mailen kan overigens ook via vraagwijzer@wijchen.nl.

 

Afbreken dependance de Trinoom

 

Eind juni beginnen we met het verwijderen van de dependance van de Trinoom aan de Lingert 6008. De meeste werkzaamheden voeren we in de vakantieperiode uit. Op deze manier willen we de overlast voor de school en de omgeving zoveel mogelijk beperken. In de komende weken beginnen we wel al met de voorbereidingen. Vanaf 30 juni voeren we de materialen af die we elders nog kunnen gebruiken. Naar verwachting kan de fundering eind augustus verwijderd worden. Daarna kunnen we het terrein egaliseren en inzaaien.

 

Tijdens de werkzaamheden komt er extra vrachtverkeer door de wijk. Wij vragen u daarom op de juiste wijze gebruik te maken van de aanwezige parkeervoorzieningen.  Dan is er voldoende ruimte voor de noodzakelijke transporten. Heeft u vragen tijdens de werkzaamheden? Neem dan contact op met Arno Konings via telefoonnummer 024 751 73 76.

 

Nieuws

Werkzaamheden aan het spoor

 

In de nachten van 14 op 15 juni en 15 op 16 juni werkt Strukton tussen 23.00 en 07.00 uur aan het spoor. Deze werkzaamheden maken deel uit van de aanleg van het keerspoor. Tussen de overweg bij de Hoefsestraat en de overweg bij het fiets-/voetpad  de Tunnelweg wordt dan gewerkt aan de fundering, palen en balken voor de bovenleidingconstructie en het kabel- en leidingenwerk.

 

Meer informatie

Meer informatie over het keerspoor vindt u op www.prorail.nl/projecten en www.stadsregiorail.nl. Informatie over de herinrichting van de stationsomgeving kunt u vinden op www.wijchen.nl. Voor vragen, klachten en meer informatie over de werkzaamheden aan het keerspoor kunt u 24 uur per dag, zeven dagen in de week contact opnemen met de afdeling Publiekscontacten via 0800-776 72 45. Tussen 18.30 uur ’s avonds en 8.00 uur ’s ochtends zijn zij alleen bereikbaar voor urgente zaken als ernstige overlast en veiligheidsrisico’s. U kunt ook het contactformulier invullen op www.prorail.nl/contact.

 

Nieuws

Vergaderingen en bijeenkomsten

 

De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

 

12 juni          Commissievergadering -2-

19 juni          Raadsvergadering jaarrekening en kaderbrief

(aanvangstijd wordt later bekendgemaakt.)

26 juni          Themabijeenkomst

 

U kunt de volledige agenda vinden op: http://www.wijchen.nl/gemeente/politiek/vergaderingen/vergaderingen-2014. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek terecht (in de hoofdvestiging in Wijchen of in de vestiging in Bergharen). De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

 

Nieuws

Gemeente vervangt glijbanen

 

Uit een onlangs gehouden inspectieronde voor onderhoud van de speelvoorzieningen is gebleken dat vier glijbanen in de gemeente niet meer voldoen aan de normen die gelden voor speelvoorzieningen in de openbare ruimte. Het gaat om de glijbanen bij de Gildestraat in Niftrik, Eliasstraat in Alverna, Homberg 20e straat en Veenhof 17e straat in Wijchen. De gemeente vervangt deze in de week van 16 juni door nieuwe glijbanen.

 

De glijbanen die we vervangen, zijn nog wel geschikt voor particulier gebruikt. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt hierover contact opnemen met onze groenbeheerder Patricia van Wolferen via telefoonnummer 024 751 71 11. Reacties worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

 

Tekst boven aan de lijst met bekendmakingen:

 

Op www.officielebekendmakingen.nl zijn de volgende bekendmakingen verschenen. Wilt u automatisch op de hoogte gehouden worden van de publicaties in uw omgeving? Meldt u dan aan voor de gratis attenderingsservice.

 

Algemene bekendmaking

Verordening basisregistratie personen

 

De gemeenteraad van de gemeente Wijchen heeft op 13 maart 2014 de Verordening basisregistratie personen van de gemeente Wijchen vastgesteld. In deze Verordening worden zaken geregeld op het gebied van gebruik en verstrekking van persoonsgegevens uit de basisregistratie personen. De verordening treedt met terugwerkende kracht  in werking met ingang van 6 januari 2014. Kijk op de www.overheid.nl voor de regeling.

 

Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover de procedurekaders elders op deze pagina’s.

 

Verkeer

Vastgestelde komgrenzen

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 20 mei 2014 de komgrenzen van de gemeente Wijchen heeft vastgesteld, op basis van de Wegenverkeerswet. Dit betekent dat de verkeerskundige komgrenzen voor de kernen Wijchen (inclusief Bijsterhuizen), Bergharen, Hernen, Balgoij, Batenburg en Niftrik zijn vastgesteld. Het betreft voornamelijk wijzigingen voor de wijk Huurlingsedam, bedrijventerrein Bijsterhuizen, Hoge Rot in Hernen en ter hoogte van de Bredehof in Batenburg. Met de benodigde verkeersborden wordt de verkeerskundige komgrens aangeduid. Dit besluit treedt in werking op de dag van publicatie.

 

Apv

Verleende APV vergunningen

 

De onderstaande besluiten zijn door de burgemeester van Wijchen en het college van burgemeester en wethouders op genoemde data verzonden naar de betreffende aanvrager:

 

Wijchen

  • Recreatiegebied de Berendonck en omgeving een evenementenvergunning, een ontheffing toestellen of geluidsapparatuur en een ontheffing artikel 35 drank- en horecawet ten behoeve van Strong Viking Obstacle Run – Water edition op 14 juni 2014.  Deze besluiten zijn op 5 juni 2014 verzonden aan Strong Viking Group BV te Wijchen.


 

Hernen

  • Diverse straten in Hernen een evenementenvergunning, een ontheffing toestellen of geluidsapparatuur, een besluit verkeersmaatregelen , een vergunning voor het plaatsen van voorwerpen op of aan een openbare plaats en een ontheffing artikel 35 drank- en horecawet ten behoeven van de Hernense Stratenmarkt op 15 juni 2014. Deze besluiten zijn op 3 juni 2014 verzonden aan de stichting Hernense Stratenmarkt te Hernen.

  • Dorpsstraat 20 te Hernen, een evenementenvergunningen een ontheffing toestellen of ge luidsapparatuur ten behoeve Hernen kleurt Oranje. Dit evenement heeft plaats gedurende de wedstrijden van het Nederlands elftal tijden het WK 2014. Deze besluiten zijn op 5 juni 2014 verzonden aan Cafeesterij de Toekomst te Hernen.


 

Procedure 1, 3 en/of 5 zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover de procedurekaders elders op deze pagina’s.

 

kappen

Mededeling voorgenomen kap

 De gemeente Wijchen is voornemens de volgende bomen te kappen:

Wijchen

  • Abersland achter nr. 1413, 1 es, reden kap: wortelopdruk, te kort op erfgrens, herplant: ja, 3 solitaire struiken, 06-04-2014.


 

Deze houtopstand is kapvergunningvrij. Wilt u reageren op de voorgenomen kap, dan kunt u uw reactie binnen vier weken na datum van deze publicatie mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen.

 

slopen

Ontvangen sloopmelding

De onderstaande sloopmeldingen zijn door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde data ontvangen:

Wijchen

  • Boskantse Broekstraat 55, 6603 LD,  het slopen van een deel van het woonhuis, 03-06-2014.

  • Fazantstraat 49, 6601 BM, het verwijderen van asbesthoudend materiaal uit het hoofdgebouw, 28-05-2014.

  • Heiveldweg 11, 6603 KR, het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking (golfplaten) en het verwijderen van een asbesthoudende schoorsteenpijp uit het bijgebouw, 03-06-2014.

  • Heumenseweg 214, 6603 KT, het slopen van een deel van het woonhuis, 02-06-2014.


 

Er kan geen bezwaar noch beroep worden ingesteld tegen de ontvangen sloopmelding.

 

Algemene bekendmaking

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning

De onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn door het college van
burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde data ontvangen:

Wijchen

  • Heumenseweg 214, 6603 KT, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met de overschrijding van de inhoud en het uitbreiden van een woning, 02-06-2014.

  • Zandweg 2, 6603 AH, het aanleggen van een inrit, 27-05-2014.

  • Zuiderpoort 12 en 14, 6605 HN, het plaatsen van doosletters en het plaatsen van reclame-uitingen, 02-06-2014.


De beslistermijn vangt aan op de dag van ontvangst van de betreffende aanvraag.

Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Voornemen tot verlening omgevingsvergunning (ontwerpbesluit).

 

Ten aanzien van het onderstaande project is het college van burgemeester en wethouders van Wijchen voornemens een omgevingsvergunning te verlenen:

 

Bergharen

  • Dorpsstraat 48, 6617 AE, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met het gebruik, het vervangen van de telecominstallatie aan de kerk en het aanbrengen van wijzigingen aan een rijksmonument.


 

Met ingang van 12 juni 2014  worden de aanvraag, het ontwerpbesluit en de eventuele bijbehorende stukken van dit project gedurende zes weken ter inzage gelegd. Procedure 1 en 2a zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Rectificatie
Geweigerde omgevingsvergunning


Voor het onderstaande project is de aangevraagde omgevingsvergunning geweigerd. Het weigeringsbesluit is voorbereid op basis van de reguliere voorbereidingsprocedure van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en is door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen  op genoemde datum verzonden naar de betreffende aanvrager:

Wijchen

  •  Marskramer 3, 6603 JE, het aanleggen van een uitweg, 23-05-2014.


Procedure 1, 3 en 5a zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Rectificatie
Geweigerde omgevingsvergunning


Voor het onderstaande project is de aangevraagde omgevingsvergunning geweigerd. Het weigeringsbesluit is voorbereid op basis van de uitgebreide voorbereidingsprocedure van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en is door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen  op genoemde datum verzonden naar de betreffende aanvrager:

Balgoij

  • Wegelaar 7 en 9, 6613 AZ,  het afwijken van het bestemmingsplan in verband met het bouwen buiten het bouwvlak, het bouwen van twee loodsen, een mestsilo en het verlengen van een potstal en het veranderen van een inrichting, 12-05-2014.


Procedure 1, 4 en 5a zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Verleende omgevingsvergunning

Voor de onderstaande projecten  is een omgevingsvergunning verleend. De besluiten tot verlening van de omgevingsvergunning zijn voorbereid op basis van de reguliere voorbereidingsprocedure van paragraaf 3.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en zijn door het college van burgemeester van wethouders van Wijchen en op genoemde data verzonden:

Bergharen

  • Hoekgraaf 9, 6617 AX, het bouwen van een kapschuur, 02-06-2014.


Hernen

  • Het Hoge Rot 30, 6616 OB, het bouwen van een woning en het aanleggen van een uitweg, 03-06-2014.


Wijchen

  • Achterloseweg 37, het bouwen van een loods, 02-06-2014.

  • Diemewei 4404, 6605 XG, het uitbreiden van de woning, 04-06-2014.

  • Havenweg 31, 6603 AT, het aanleggen van een inrit, 04-06-2014.

  • Havenweg 33, 6603 AT, het bouwen van een bedrijfspand en erfafscheiding en het aanleggen van een inrit, 04-06-2014.

  • Spoorstraat 61A, 6602 AX, het plaatsen van een pui, 02-06-2014.

  • Stationslaan ongenummerd (rotonde), het afwijken van het bestemmingsplan in verband met de gebruiksvoorschriften, het bouwen van een reclamebord, het plaatsen van reclame, 03-06-2014.


De tekeningen behorende bij de omgevingsvergunning behoeven niet noodzakelijkerwijs dezelfde te zijn als die bij de betreffende gepubliceerde aanvraag om omgevingsvergunning. Procedure 1, 3 en 5A zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Verlenging beslistermijn aanvragen om omgevingsvergunning

Van de onderstaande aanvraag voor een omgevingsvergunning, waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van paragraaf 3.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) van toepassing is, verlengt het college van burgemeester en wethouders van Wijchen de beslistermijn (van in beginsel acht weken) met zes weken. Het besluit tot verlenging van de beslistermijn is op genoemde datum verzonden naar de betreffende aanvrager:

Wijchen

  • Nieuweweg 172, 6603 BT, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met het bebouwingspercentage, het uitbreiden van de bedrijfspand en het aanpassen van de voorgevel en het uitvoeren van werkzaamheden in verband met archeologie, 02-06-2014.


 

Dit bericht delen:

Advertenties